Cum se folosesc rafturile de paleti?

Cum se folosesc rafturile de paleti?

divisima.com

Cum se folosesc rafturile de paleti?
Depozitele reprezinta spatii inchise in care se vor depozita marfuri dar si anumite tipuri de produse care pot sa fie foarte grele.

Amenajarea acestor rafturi se face in general folosind stivuitoare si masini speciale si in momentul in care in spatiu sunt si structuri grele se va opera cu masini si utilaje foarte mari si va aparea si riscul de accidente care de altfel sunt inevitabile in astfel de conditii.

Din nefericire unele accidente pot sa aiba urmari grave atat materiale cat si fizice.

libris.ro

Pentru a utiliza in foarte bune conditii de siguranta aceste rafturi paleti va recomandam sa aveti grija si de cateva idei pe care ni le ofera expertii. Acestia au acumulat experienta datorita faptului ca au interactionat foarte mult cu mai multe modele si tipuri de rafturi dar si cu mai multe situatii de risc.

Pe un raft ar trebui sa fie si etichete puse pentru a se mentiona capacitatea de depozitare pe care raftul o are si pe care poate sa o sustina. Toti soferii se vor instrui in legatura cu modul in care trebuie sa transporte produsele dar si despre cum ar trebui sa puna marfa pe rafturi pentru a mentine o greutate echilibrata.

Paletii de dimensiuni si greutati mari se aseaza in mod optim in zona inferioara a raftului. Atunci cand se cumpara rafturile ramele pe care le luati se aleg in asa fel incat sa poata sa sustina si greutatea maxima ce se va depozita aici.

In momentul in care ramele nu sunt special concepute pentru respectiva greutate trebuie sa fie armate dar nu se recomanda o astfel de practica.

Daca ati decis sa achizitionati un sistem de rafturi noi si cand trebuie sa inlocuiti unele parti stricate de pe un sistem care deja exista, conteaza foarte mult tipul de raft.

Daca un raft are picioarele tubulare si complet inchise acesta este mult mai rezistent la coliziunele cu stivuitoarele comparativ cu rafturile ce au picioare deschise.

Desi aceste tipuri de rafturi au costuri ceva mai ridicate sunt mult mai avantajoase in momentul in care luam in calcul si costurile suportate de o firma in momentul in care sistemul de rafturi din depozit se prabuseste in intregime.

In depozitele care sunt situate intr-o zona in care exista si riscul de seism va trebui sa cumparati si sa amenajati rafturi create special pentru a rezista la cutremure.

Va recomandam sa amplasati semnale vizibile in care sa se mentioneze limitele de viteza ce se impun dar si regulile generale care tin de siguranta. Este o metoda foarte buna prin care veti face ca toti angajatii sa aiba cunoastinta de normele de siguranta pentru ca acestea le vor sari in ochi in momentul in care sunt puse unde trebuie.

Daca un stivuitor va intra in coliziune cu un raft apar mai multe variante posibile prin care se poate asigura sistemul pentru ca pagubele sa fie cat mai mici.

Se poate apela si la sisteme de protectie speciale care sa se amplaseze in capetele culoarelor dar si la sisteme de protectie pentru zonele de la baza unui raft.

Share Button

Leave a Comment