Cum sa-ti vinzi vechiul pc?

Cum sa-ti vinzi vechiul pc?

divisima.com

Cum sa-ti vinzi vechiul pc?In economia din ziua de astazi fiecare banut conteaza. Prin urmare, de ce sa nu iti vinzi pc-ul care s-a invechit pe internet sau printr-un anunt in ziare, etc.

Piata de calculatoare second hand, a prins radacini adanci mai ales in Europa de Est, unde puterea de cumparare nu este atat de mare ca in Occident si multe persoane prefera sa isi cumpere un calculator, chiar si folosit, platind o suma mai mica de bani.

Totodata, pentru persoanele care vand aceste calculatoare, acest lucru constituie de asemenea un avantaj, calculatoarele mai vechi depozitate prin cine stie ce ungher al casei, nu mai aduc nici un fel de plus-valoare si mai mult decat atat, se devalorizeaza pe zi ce trece.

Daca ti-ai cumparat un pc sau laptop nou si vrei sa il vinzi pe cel vechi, iti recomandam cativa pasi, pentru a-ti face vechiul calculator mai atractiv pentru potentialii clienti:

Ruleaza un full scan de virusi si malware pe intregul hdd(hdd-uri) ale pc-ului tau. In acest mod te vei asigura ca noul proprietar nu va avea surpriza neplacuta de a se trezi cu un pc infectat cu tot felul de virusi ce ii pot infecta mai departe si propriile documente sau programe pe care acesta le va transfera eventual in calculatorul cumparat de la dumneavoastra. In acelasi timp, calculatorul odata devirusat si curatat, va merge mai fluent de cele mai multe ori ( nu se va mai bloca, restarta, etc.)

Asigura-te ca ti-ai mutat toate datele importante (documente, poze) pe alte suporturi, inainte de a proceda la curatarea vechiului pc.Pentru un transfer direct pc-to-pc exista tot felul de programe, poti incerca Laplink’s Pc Mover cu incredere.

Curata hard discul. Nu lasa in urma date personale, mai ales financiare, cum ar fi numerele cartilor tale de credit sau date despre anumite conturi bancare, de asigurari sociale sau de sanatate.

Dupa ce ai facut toate aceste lucruri, recomandam sa iti instalezi pe vechiul pc un sistem de operare recomandat pentru pc-ul tau. Acesta, instalat pe curat, va rula mult mai fluent decat in cazul in care alegi sa iti lasi vechiul sistem instalat, pe care il foloseai probabil de cateva luni (in unele cazuri chiar ani).

Dupa instalarea sistemului si a catorva programe uzuale (editor de documente office, player pentru fisiere media, etc.) recomandam si o defragmentare a hard discului, pentru timpi de acces mai mici ai datelor.

Ultimul pas ar fi sa te interesezi despre cat de mult ar putea valora sistemul tau. Daca esti un “hardware-geek” cu siguranta ai cunostinta despre cat de mult valoreaza si cea mai nesemnificativa componenta din sistemul pe care urmeaza sa-l vinzi.

libris.ro

Daca nu, te poti uita pe internet, pe site-uri de specialitate si poti observa cu usurinta preturile la care sunt vandute componente asemanatoare cu cele din care este construit sistemul tau sau de ce nu, intregi sisteme asemanatoare din punct de vedere al configuratiei, cu al tau. Va ajuta foarte mult in acest caz si daca unele dintre componentele dumneavoastra, mai beneficiaza de garantie, deoarece eventualii cumparatori vor fi mai multumiti in acest caz.

Share Button

Leave a Comment