Cum sa iti izolezi casa?

Cum sa iti izolezi casa?

Cum sa iti izolezi casa?

libris.ro

Cu siguranta in momentul in care ti-ai construit o casa noua, aceasta beneficiaza si de o buna izolatie fonica, dar si de o izolatie termica, iar acest lucru nu poate decat sa te bucure, pentru ca nici nu vei mai auzi toate zgomotele si sunetele de afara, dar vei putea economisi si o multime de bani din plata facuturilor pentru consum.

Deci, in mod clar aceste doua tipuri de izolari sunt extraordinare, in special izolatia termica, deoarece aceasta va mentine o temperatura constanta in casa, indiferent ca este vara sau iarna. Deci cu siguranta daca locuinta ta nu este izolata in mod adecvat, sau nu este deloc izolata, vei plati mult mai multi bani la consum, pentru ca se va pierde din caldura din incapere.

Asadar, daca locuinta ta nu este izolata, in continuare iti voi prezenta cativa pasi simpli care sa te ajute sa iti izolezi singur locuinta.

divisima.com

Pentru a nu pierde caldura pe sub usa, ideal ar fi ca aceasta sa fie etansata impotriva acelor curenti de aer. Trebuie mentionat faptul ca aceasta operatiune de etansare se poate realiza in mai multe moduri, si se efectueaza usilor de la intrare sau usilor de la garaj, pentru ca acestea despart o incapere incalzita de o alta incapere neincalzita.

Este deasemenea foarte important sa te asiguri ca geamurile nu dau voie curentilor de aer rece sa patrunda in incapere. Aceasta verificare se poate efectua foarte simplu, si anume daca simti aer rece cand tii mana langa geam, acesta din urma trebuie etansat. Daca de exemplu geamurile casei tale sunt din lemn, atunci ideal ar fi sa optezi pentru geamuri termopane.

Deasemenea izolarea podelei este extrem de importanta pentru a pastra in casa o temperatura ridicata pe timpul iernii. Pentru a efectua o astfel de izolatie poti sa folosesti mai multe materiale, insa trebuie sa stii ca nu este foarte simplu de efectuat o astfel de izolare, iar din acest motiv trebuie sa chemi in ajutor un specialist.

Cu siguranta daca vei izola podul casei sau mansarda vei face iarasi o alegere ideala. Daca vei reusi sa faci acest lucru, vei beneficia de costuri reduse ale consumului de energie. In mod evident aceasta este cea mai eficienta metoda de a-ti izola casa, iar pentru asta nu trebuie sa ceri ajutorul nimanui, pentru ca te poti descurca si pe cont propriu.

Un foarte bun material pe care il poti folosi pentru a realiza o astfel de izolatie este vata minerala de sticla, aceasta fiind un material reciclabil care trebuie aplicat pe toata suprafata la care ai acces, de sub acoperisul incaperii.

Cu siguranta si izolatia peretilor conteaza foarte mult, astfel ca daca peretii casei tale sunt tot timpul reci, atunci vei putea sa ii izolezi, aplicand deasupra lor un perete din rigips, sau chiar un perete Ytong.

Ei bine, daca vei alege sa iti izolezi casa, in mod evident pe timpul iernii vei face economii in ceea ce priveste costurile pentru consumul de energie, insa te vei putea bucura si de un mai mare confort, asadar izoleaza-ti casa cat mai repede.

Share Button

Leave a Comment