Cum sa iti construiesti o casa eco?

Cum sa iti construiesti o casa eco?

divisima.com

Cum sa iti construiesti o casa eco?Nivelul ridicat de poluare care afecteaza planeta reprezinta un semnal de alarma suficient de puternic pentru oameni din intreaga lume.

Din dorinta de  a proteja mediul in care traim, putem gasi solutii pentru ne construi o casa ecologica, fiecare masura luata pentru protejarea naturii fiind deosebit de importanta.

O casa poate fi numita ecologica daca este in armonie cu mediul inconjurator, daca este orientata intr-un mod avantajos, iar camerele sunt logic dispuse, cat si daca sunt folosite materiale care nu polueaza mediul inconjurator.

De asemenea, este esential ca la construirea unei case ecologice sa folosim materiale care nu emit substante toxice.

O casa ecologica trebuie sa consume cat mai putina energie la intretinere. Daca nu doriti o casa ecologica in totalite, puteti gasi diferite solutii de eficientizare a procesului de incalzire a unei locuinte.

Se poate automatiza sistemul de incalzire, prin folosirea unui termostate sau a unui centru de comanda Salus kl06, astfel incat sa putem montoriza eficient incalzirea.

Pentru a construi o casa ecologica, este bine sa evitam materialele si substantele toxice pentru mediu si pentru organismul uman. Desi este extrem de utilizat, betonul armat este extrem de poluant si necesita un mare consum de energie pentru fabricare. In plus, este extrem de greu de reciclat.

libris.ro

Vata de sticla este iritanta pentru caile respiratorii, motiv pentru care trebuie luate masuri de protectie atunci cand este utilizata. Poliuretanul si polistirenul folositi la izolatie sunt daunatori mediului, iar poliuretanul contine isocianat, care poate provoca alergii. De asemenea, formaldehida utilizata frecvent in placile de aglomerat, in covoare si mochete, este iritanta si cancerigena.

Oamenii utilizau in trecut caramida din lut, chirpici, termoizolatie din paie, invelitori din lemn sau din stuf si mortar din var, pentru constructia unei case. Astazi putem incerca sa inlocuim unele dintre materialele daunatoare pe care le utilizam la constructia unei case, cu altele lipsite de efecte secundare. Astfel, putem folosi canepa pentru a izola casa, care este mult mai eficienta.

Materialele ecologice sunt materiale care nu dauneaza sanatatii, care nu afecteaza mediul electromagnetic si care se pot recicla, pentru a favoriza un consum redus de energie. Oamenii au utilizat dintotdeana resurse naturale pentru a construi case, iar alegerea unei astfel de case nu inseamna ca trebuie sa renuntam la confortul dorit.

Nu exista limite in ceea ce priveste arhitectura unei case ecologice, sunt usor de construit si mult mai ieftine decat constructiile conventionale. In plus, pot arata ca in basme, deoarece ne permit sa fim cat mai creativi, iar daca sunt construite corespunzator, vor fi extrem de calduroase in lunile de iarna.

Oameni din diferite colturi ale lumii si-au construit case ecologice. Exista numeroase imagini cu astfel de case pe internet, in care putem vedea cat de frumoase sunt. In plus, cei care locuiesc in case ecologice marturisesc ca sunt deosebit de confortabile, astfel incat nu facem niciun compromis daca renuntam la casa construita din materiale moderne, pentru a avea o casa verde, prietenoasa cu mediul, dar si cu sanatatea noastra.

Share Button

Leave a Comment