Cum poti vorbi engleza mai bine?

Cum poti vorbi engleza mai bine?

divisima.com

Cum poti vorbi engleza mai bine?Cum pot vorbi engleza mai bine? Cum pot sa comunic mai bine in limba engleza? Cum ma pot exprima mai bine in limba engleza? Cum pot progresa?

Toate acestea sunt intrebari pe care si le pun toti vorbitorii de limba engleza, fie ca sunt avansati sau incepatori.

Vorbesti engleza la un nivel avansat. O vorbesti in mod fluent si o folosesti in fiecare zi, dar cu toate astea nu te consideri pe deplin satisfacut de capacitatile tale. Te simti ca si cum nu te poti exprima in engleza in modul in care ai dori.

libris.ro

Atunci cand nu poti spune ceea ce doresti intr-o maniera pe care ti-ai dori-o, asta ti-ar putea lasa un gust amar. Invata engleza ta, engleza de care ai nevoie pentru a putea sa te exprimi in aceasta limba exact asa cum iti doresti. Pentru asta, tu trebuie sa preiei controlul!

Ce inseamna asta? Nu inseamna sa preiei controlul asupra intregii limbi. Inseamna sa preiei controlul limbii engleze care este a ta, inseamna sa folosesti limba engleza asa cum deja o stii, pentru a obtine mai mult si nu in ultimul rand, inseamna sa iti iei responsabilitatea pentru propriul studiu.

Te-ai putea gandi la un moment dat ca iti doresti un mod de instruire privata, cu un profesor de limba engleza, acasa sau participand la un curs. Este o idee buna. Cu toate astea, exista lucruri pe care ar trebui sa le stii in acest caz.

Ce se intampla in timpul intalnirilor cu profesorul de limba engleza este foarte important, dar ce se intampla in timpul dintre aceste intalniri este si mai important. Pasii proactivi pe care ii faci pentru a-ti imbunatatii capabilitatile de vorbire, citire sau scriere in limba engleza vor avea un efect direct in invatare.

Pentru a castiga cat mai mult din aceste intalniri si a nu pierde banii degeaba, trebuie sa-ti dedici suficient timp pentru studiu, in timpul dintre lectii. Bineinteles, ficare poate aloca un timp diferit, dar acesta trebuie alocat fara doar si poate.

In afara de lectiile si intalnirile la propriu cu profesorul de limba engleza, sunt multe lucruri pe care le poti face si tu singur, chiar inainte de prima intalnire cu profesorul.

Trebuie in primul rand, sa incerci sa-ti maresti vocabularul, trebuie sa-ti creezi propriul lexicon. Trebuie sa inveti mai multe expresii idiomatice. Asta inseamna sa studiezi intregi liste de vocabular? Nu. Asta inseamna sa cumperi carti ce listeaza expresii idiomatice in engleza, precum si intelesurile acestora?

Asta ar putea sau nu sa-ti fie de folos. Inseamna asta sa cauti pe internet expresii idiomatice pe anumite site-uri? Poate, dar cu siguranta nu vei gasi tot ceea ce-ti trebuie acolo. Trebuie sa-ti construiesti un lexicon personal si sa-ti faci notite. Trebuie sa inveti cuvintele si expresiile care iti sunt folositoare tie si care te intereseaza. Poti de asemenea sa gasesti noi cuvinte si expresii alegand material pentru citit interesant pentru tine : ziare sau articole din reviste, carti, etc. Inainte de a incepe sa-ti construiesti un lexicon propriu, sugeram sa gasesti intai ceva de citit.

Share Button

Leave a Comment