Cum poti determina daca ai depasit capacitatea serverului de hosting?

Cum poti determina daca ai depasit capacitatea serverului de hosting?

Cum poti determina daca ai depasit capacitatea serverului de hosting?

Gazduirea web poate parea un produs ca oricare altul in aceste zile. Trebuie doar sa alegeti cantitatea de spatiu pe disc si de latime de banda de care aveti nevoie si sunteti pregatiti. Cauti informatii despre webdesign? Poti afla foarte rapid tot ce te intereseaza din tutoriale de pe Howdodesign.com.

In timp ce inainte de a va fi impus tot felul de limitari, astazi sunteti rasfatati de alegeri, iar costurile de gazduire au devenit aproape derizorii pentru majoritatea afacerilor, gandirea ca gazduirea web este o marfa cum ar fi electricitatea sau gazul este o mare greseala.

Faptul este ca gazduirea web are o multime de piese in miscare, si toate trebuie sa lucreze in armonie pentru a oferi un serviciu de inalta calitate, neintrerupt. Alegerea unei gazde cu costuri reduse ar putea parea o alegere rationala, dar, de fapt, ar putea fi o economie falsa din cauza daunelor pe care le poate provoca afacerii dvs.

divisima.com

Deci, haideti sa analizam cativa factori care trebuie luati in considerare pentru a va ajuta sa intelegeti daca gazduirea web va ajuta, de fapt, in afacerea dvs.

  1. Care sunt timpii de incarcare ai site-ului dvs.?

Viteza de incarcare este viteza la care se incarca site-ul dvs. Web. Exista o serie de site-uri in care puteti masura viteze paginii. Viteza de incarcare este importanta din mai multe motive. Mai intai, deoarece site-urile de incarcare mai rapide ofera o experienta mai buna pentru utilizatori decat cele lente.

Pur si simplu, oamenii urasc asteptarea unei pagini care se incarca foarte greu. Dar nu sunt doar utilizatori de desktop. Am ajuns la punctul de varf in care navigarea pe dispozitive mobile a depasit navigarea pe desktop si laptop – cu 51% peste 42% in SUA in 2015. Si daca exista un lucru pe care utilizatorii de telefonie mobila il solicita , acesta il reprezinta site-urile rapide.

Google intelege acest lucru si din acest motiv specifica faptul ca viteza site-ului este una dintre variabilele pe care le masoara ca parte a algoritmului general de cautare. Nu ne va spune cat de mult reprezinta o viteza de incarcare a factorului de clasificare, dar de multe ori nu pune in lumina algoritmul sau, asa ca atunci merita luat in considerare acest lucru.

Acum, fara a intra in prea multe detalii despre ceea ce reprezinta viteza de incarcare, exista zeci de factori implicati, multi dintre ei proiectand relatii. Acestea sunt trucurile pe care un dezvoltator web experimentat si de obicei scump trebuie sa le faca pentru codul site-ului dvs. Web.

Accelerarea site-ului dvs. poate deveni scumpa si necesita timp. Dar o zona in care puteti obtine rezultate rapide este tipul de web hosting pe care il alegeti. Prin actualizarea la gazduirea SSD (Solid State Drive) sau trecerea la un Virtual Private Server (VPS), puteti imbunatati in mod semnificativ incarcarea paginii dvs. la o fractiune din costul revizuirii codului site-ului.

  1. Aveti vecini „zgomotosi”?

Nimanui nu ii plac vecinii zgomotosi. Sunt anti-sociali, zgomotosi si tind sa aduca tonul cartierului la un nivel greu de acceptat.

Acelasi lucru este valabil si in gazduirea web. Daca gazda dvs. ofera cat mai mult spatiu de disc si latime de banda de care aveti nevoie pentru doar cativa dolari pe luna, atunci ghici ce? Nu esti singur pe serverul asta.

Aceasta este o problema reala. Gazda dvs. nu o va face publica, dar vor exista intotdeauna oameni pe acel tip de oferta, care vor continua sa impinga plicul cat pot.

Acestia vor fi cei care incearca sa elimine ultima uncie de putere de procesare de la gazduirea lor de 2 $ pe luna. Poate ca folosesc serverul pentru a elimina e-mailurile din lista lor sau poate ca ruleaza zeci de scripturi infometate de RAM pentru site-urile lor multiple de afiliere.

Indiferent ce fac, un lucru este sigur. O mica minoritate de vecini zgomotosi vor fi inghititi de resursele cheie ale serverului si care au adesea un impact negativ asupra performantei serverului. Sigur, exista instrumente cum ar fi CloudLinux, care actioneaza ca un limitator al puterii pe care o pot accesa clientii individuali, dar trebuie sa stiti despre aceste lucruri, inainte de a decide ce fel de „gazda” sa alegeti.

Share Button

Leave a Comment