Cum poti ajunge sa lucrezi intr-un spital?

Cum poti ajunge sa lucrezi intr-un spital?

In momentul in care te gandesti la cariera pe care iti doresti sa o urmezi, cu siguranta poti sa te gandesti la o cariera in domeniul medicinei.

De ce o cariera in domeniul medicinei? Pentru ca devenind medic vei putea sa salvezi o multime de vieti, vei putea sa tratezi o multime de persoane si vei simti o satisfactie enorma datorita faptului ca ajuti lumea sa se simta foarte bine.

In conditiile in care ti se pare mult timp sa astepti pana cand sa termini Facultatea de Medicina, cu siguranta ai putea urma o scoala post liceala pentru a deveni asistent medical.

divisima.com

Cu siguranta un asistent medical nu are o responsabilitate atat de mare precum un medic, nu are nici un salariu atat de mare, insa are un loc de munca placut, unde castiga un salariu decent, asa ca nici nu are nevoie de mai mult.

In cazul in care iti surade ideea de a lucra intr-un spital insa nu vrei sa devii nici medic si nici asistent medical, atunci cu siguranta ai putea urma un curs infirmiera, iar astfel vei avea sanse sa te angajezi pe postul de infirmiera.

In cazul in care vei urma cursul de infirmiera si te vei angaja mai apoi intr-un spital, va trebui sa supraveghezi starea de sanatate a pacientilor, va trebui sa te ocupi de alimentarea si de hidratarea pacientilor, va trebui sa te ocupi de igienizarea spatiului in care se afla pacientii, si va trebui sa te ocupi de acordarea ingrijijilor de igiena pentru persoanele ingrijite.

Va trebui deasemenea sa transporti la baie pacientii, va trebui sa ajuti medicii sau asistentele medicale cand iti vor cere ajutorul si va trebui sa iti dai foarte mult interesul pentru a-ti face meseria foarte bine.

In ceea ce priveste cursul de infirmiera trebuie mentionat faptul ca acesta dureaza 720 ore, iar in urma acestuia vei sustine un examen de certificare. Dupa ce vei promova examenul respectiv vei primi un certificat de calificare pentru ocupatia de “Infirmier/a” si vei primi si suplimentele descriptive care dovedesc competentele dobandite in urma cursului.

Avand la dispozitie un astfel de curs, nu doar ca vei putea sa lucrezi ca infirmiera in Romania, ci diploma iti va fi recunoscuta si in strainatate, asa ca te vei putea gandi foarte serios sa optezi pentru o cariera pe postul de infirmiera in cadrul unui spital din strainatate.

Ei bine, acestea fiind spuse, cu siguranta este foarte tentant sa te inscrii la un asemenea curs, asa ca pentru asta trebuie sa ai asupra ta cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie sau decizia de divort dupa caz, diploma de invatamant general obligatoriu (8-10 clase) si nu in ultimul rand, aviz din partea medicului de familie (Clinic Sanatos).

Avand asupra ta toate aceste documente, te vei putea inscrie la un asemenea curs de infirmiera, si cu siguranta dupa finalizarea cursului, odata ce vei intra in posesia certificatului de absolvire, vei putea sa iti cauti oriunde un loc de munca pentru postul de infirmiera.

Share Button

Leave a Comment