Cum pot sa devin contabil?

Cum pot sa devin contabil?

Cum pot sa devin contabil?

divisima.com

Foarte multe persoane se intreaba cum este meseria de contabil. Cele mai multe intrebari sunt legate de cat de grea este aceasta meserie, ce presupune ea, daca se poate castiga bine, cum poti ajunge contabil (daca este suficienta doar facultatea sau mai trbuie master si alte stufii), ce e CECCAR si asa mai departe. Puteti sa cititi in continuare acest articol daca doriti raspunsul la toate intrebarile pe care le aveti si daca doriti, ati putea sa va angajati la o firma de contabilitate Bucuresti.

In meseria de contabil, studiile si diplomele acumulate de-a lungul timpului sunt atat de importante cat si experienta.  Din nefericire, la inceput, cand ai toate studiile terminate, conteaza mult mai mult experienta pentru a te angaja. Ulterior, cand deja ai experienta acumulata si vei dori sa avansezi in domeniu, diplomele vor fi cele ce vor conta mai mult (fara acestea nu vei mai putea trece de anumit nivel). Uni oameni fac contabilitate si fara studii superioare, insa nu ajung la un nivel avansat.  Acestia se ocupa cu introducerea documentelor, dar si cu intocmirea balantei contabile.

Ar trebui sa va alegeti meseria dorita inca din generala, pentru a va inscrie la un liceu cu profil economic. De la liceele cu profil economic, foarte multi elevi aleg ASE, sectia finante-banci. De asemenea, puteti alege oricare alt liceu si, ulterior, sa va alegeti aceasta facultate, insa, cu cat veti intra in contact mai devreme cu notiunile economice, cu atat le veti intelege mult mai usor.

In legatura cu facultatea, nu este neaparata nevoie sa aplici pentru un loc la ASE, insa ai nevoie de o facultate care atesta ca ai studii superioare in acest domeniu. Spre exemplu, cu titlul de economist, te poti inscrie cu usurinta la CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania). Desigur, daca optati pentru studii superioare la ASE, nu va trebui neaparat sa va limitati doar la meseria de contabil. Ati putea fi auditor, evaluator, consultant fiscal, iar in aceste cazuri, nu va trebui neaparat sa va inscrieti la CECCAR, ci va trebui sa urmati programele fiecarei meserii. Spre exemplu, daca doriti sa deveniti auditor, trebuie sa faceti ACCA, pentru a deveni consultant fiscal, va trebui sa va inscrieti la CAFR si asa mai departe.

libris.ro

Dupa terminarea facultatii, multi studenti aleg sa faca un master. Daca ati optat pentru un master la una dintre facultatile din Romania care are un contract de colaborare cu CECCAR, nu veti mai fi nevoit sa dati examenul de admitere CECCAR.  Pentru a echivala examenul de admitere la stagiu, trebuie sa indepliniti cerintele notelor si mediilor pentru disciplinele pe care trebuie sa le echivalati. Trebuie sa a veti nota minima 6 pentru fiecare diciplina, iar media trebuie sa fie minimum 7. Dupa verificarea tuturor documentelor, absolventii de programului de masterat vor afla daca dosarele depuse sunt aprobate sau neaprobate. Dupa cum am mai spus, programul de masterat nu este obligatoriu pentru toate ramurile ASE-ului, insa pentru unele meserii, acest program este extrem de util.

Share Button

Leave a Comment