Cum intretinem usile de lemn?

Cum intretinem usile de lemn?

Man working with modern devicesStim deja ca achizitia usilor nu e o misiune usoara dar la finalul procesului veti fi fericitul proprietar al unor usi pe care le-ati dorit, care sunt potrivite si cu parchetul dar si cu mobila.

Trebuie sa mentionam insa ca nu se va termina misiunea dumneavoastra dupa ce ati cumparat usile. Indiferent de ce garantii primiti de la producator este esential sa intretineti usile in mod constant, indiferent ca e vorba de usile metalice, de MDF sau de lemn.

Va prezentam sfaturile specialistilor de la Tgg.ro pentru a intretine usor usile. Misunea dumneavoastra in procesul de intretinere a usilor porneste de la fiecare element component al usii si determina durata de viata a acesteia.

Puteti sa optati sa va montati usile singuri dar trebuie sa va documentati foarte bine, sa stiti cum sa folositi uneltele de care veti avea nevoie; sau sa apelati la persoanele pe care distribuitorul le recomanda sau sa gasiti profesionisti care sa se ocupe de usi.

Usile sunt dispuse la mai multe actiuni chimice sau mecanice: frecare, murdarire, lovire, lumina si umiditate. Daca nu se respecta normele generale de folosire si de intretinere a usilor acestea isi pierd cu timpul atat aspectul cat si functionalitatea. Zi de zi usile se deschid si se inchid de mai multe ori.

Inchiderea si deschiderea se va face cu grija si cat mai corect. Veti fi tentati de multe ori sa deschideti usile cu soldul sau cu genunchiul obiceiurile acestea pot sa zgarie sau sa deterioreze suprafata si de asemenea vor slabi elementele de imbinare a balamalelor si a broastei. Deschideti prin urmare usile cu mana.

Factorii externi care actioneaza asupra usilor sunt umiditatea excesiva care poate sa dauneze usilor de lemn sau usilor furniruite. Va recomandam sa aveti grija atunci cand folositi baia sau bucataria pe o perioada mai lunga de timp unde usile sunt in general predispuse la deteriorari din cazua umiditatii.

divisima.com

De asemenea va recomandam sa aerisiti incaperile si eventual sa pastrati si ferestre deschise tot timpul.
In momentul in care cumparati va recomandam sa va asigurati ca informati foarte bine consilierul de vanzari cu privire la pozitionarea usilor precum si la conditiile din camera respectiva. Acesta stie din ce material va fi facuta usa.

In primul rand va recomandam sa fiti atenti pentru ca sunt substante pe care se recomanda sa le avitati atat in utilizarea pe usile din lemn cat si pe usile de MDF sau pe usile metalice.

Acestea sunt in general substante care au la baza clor si care pot sa decoloreze, detergentii de vase, buretii abrazivi, lama cutitului etc. Curatarea usilor din interior este un aspect foarte important si se curata tiannd cont de materialul din care vor fi confectionate foile de usa.

Pentru lemnul ceruit puteti sa utilizati atat produse corespunzatoare ce se pot gasi in comert cat si varianta casnica. O varianta este esenta de terebentina pe care o folosim in general pentru a sterge suprafata din lemn si apoi usa va fi ceruita in straturi subtiri.

Daca pe suprafetele de lemn vor aparea pete albe acestea se elimina utilizand carpe inmuiate in ulei.

Share Button

Leave a Comment