Cum construim o piscina?

Cum construim o piscina?

Cum construim o piscina?
Din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa aiba la dispozitie un loc al lor, conform asa numitei glume cu vila si piscina, de care sa se poata bucura de-a lungul vietii.

In unele cazuri acest vis se poate indeplini mai repede decat ar fi de asteptat, situatie in care se impune sa ne inbogatim cunostintele cu detalii de genul carora le putem gasi aici, iar in altele ar putea ca visul sa mai necesite putin timp de asteptare pana la materializarea in totalitate.

Construirea unei piscine presupune mai multe etape ce trebuie respectate, deoarece in ciuda aparentelor o piscina se comporta exact ca orice element de constructie. Astfel, in cadrul derularii constructiei, vom avea de-a face cu solicitari, carora va trebui sa le raspundem cu cele mai bune servicii de punere in opera.

libris.ro

Piscina este probabil elementul de constructie despre care cele mai multe persoane nu stiu foarte multe informatii. Ideea de baza pentru majoritatea utilizatorilor este aceea de a sapa o groapa in pamant (daca vorbim despre piscine ingropate, loc ce va fi mai apoi cimentuit si nivelat, vopsit si umplut ulterior cu apa). In realitate lucrurile stau altfel, necesitatile cresc, iar informatiile legate de elementele necesare, precum acestea, pot fi gasite cautand detalii aici.

Prima etapa in ceea ce priveste constructia unei piscine consta in alegerea locului in care aceasta va fi amplasata si in stabilirea unui plan in care toate detaliile legate de aceasta sa poata fi stabilite. Dimensiunile in plan si in teren, forma, adancimea si materialele folosite, toate sunt elemente foarte importante ce trebuie luate in seama pana la darea in exploatare a elementului.

O data stabilit proiectul pentru acest tip de lucrari, o data semnat, stampilat si aprobat, se poate trece foarte usor la ceea ce inseamna transpunere in practica a viziunii teoretice. Sapatura poate fi efectuata atat manual cat si mecanizat, in ultimul caz fiind de la sine inteles faptul ca timpul, nervii si banii investiti in proces sunt considerabil redusi.

Daca totusi se opteaza pentru varianta sapaturii mecanizate, vor trebui luati in considerare factorii ce tin de functionarea utilajelor, in scopul ca acestea vor avea nevoie de un anumit spatiu tehnic de lucru ce trebuie prevazut astfel incat functionarea sa se poata face fara probleme.

Dupa efectuarea sapaturii se poate merge mai departe la montarea cofrajelor, cele care vor reusi sa sustina betonul turnat. Se va face o stabilizare a terenului acolo unde se va face turnarea, pentru a se reduce pe cat posibil riscurile cu privire la surpare.

De aici pasii sunt destul de simpli, urmand ca betonul turnat sa fie protejat si sa fie lasat sa se usuce pana la aplicarea hidroizolatiei care va avea rolul de a proteja intregul element de actiunea apei.

Asadar, o piscina nu ne poate solicita prea mult, insa intretinerea ei ulterioara este imperios necesara. De aceea magazinele de profil precum acesta www.piscines.ro  te pot ajuta sa alegi pentru proiectul tau cele mai bune produse, astfel incat piscina sa poata fi data in exploatare cat mai curand cu putinta.

O piscina reprezinta punctul de atractie al unei petreceri mai ales vara, atunci cand distractia nu va tine cont de temperaturile mediului ambiant. Asadar, nu spune stop distractiei ci demareaza acum lucrarile de construire a unei piscine.

Share Button

Leave a Comment