Cum comanzi cel mai simplu piese auto

Cum comanzi cel mai simplu piese auto

Reparatia unei masini reprezinta un stres pentru fiecare dintre noi. Am devenit atat de dependenti de masina noastra, incata atunci cand se defecteaza ceva imediat intram in panica si ne facem griji cu privire la supravietuirea noastra in jungla urbana. In realitate insa, lucrurile nu sunt asa de complicate precum par la prima vedere. Daca ai obtinut o programare la un mecanic bun, lucrurile isi pot gasi rezolvare.

Caci, in principiu, nu trebuie sa mai umbli tu dupa piese prin oras. Majoritatea atelierelor de service care se respecta se ocupa singure de procurarea de piese auto. Acestea sunt livrate direct la service, conform comenzilor date de mecanic, astfel ca putine sunt cazurile in care comanzi ceva si in pachet sa se regaseasca altceva. Din acest motiv spunem ca achizitia de piese auto nu trebuie sa mai constituie o preocupare majora pentru tine.

Piese auto originale si aftermarket

libris.ro

Desigur, fiecare dintre noi cautam ce este mai bun pentru masina noastra. Din acest motiv, dorim sa ne asiguram ca atunci cand facem o reparatie folosim piese originale, in incercarea de a face masina sa circule din nou la parametri normali.

Sunt insa si cazuri in care, pur si simplu, piesele originale pentru un anumit model de autoturism sunt atat de greu de gasit, incat suntem nevoiti sa apelam si la piata de piese construite pentru acelasi model, dar de alti producatori autorizati.

In orice caz, si aceste piese auto sunt omologate si conforme standardelor, doar ca nu sunt produse de aceeasi marca de autoturisme. In acest caz, tot ceea ce ai de facut este sa te lasi pe mana mecanicului, care va sti ce piese sa aleaga, din noianul de producatori care livreaza piese auto.

Din experienta proprie, mecanicii stiu deja ce piese auto si de la ce producatori se comporta mai bine pe un anumit model de masina. Iar daca apelezi la un service autorizat, care iti ofera garantie la manopera si la piese, cred ca patronilor sau administratorilor nu le va conveni sa refaca un autoturism pe cheltuiala lor, intr-un interval scurt de timp.

divisima.com

Avantajul in acest caz este unul ce tine de latura financiara. Caci, daca in mod normai oricat de veche este o masina, piesele de pe ea vor fi intotdeauna noi. Iar daca pui numai piese originale, s-ar putea ca la un moment dat banii bagati in masina ta de 15 sau 20 de ani sa te ajunga mai mult decat ai dat pe masina insasi.

Share Button

Leave a Comment