Cum ajuti o baterie laptop sa aiba o viata mai lunga, si cum o poti distruge?

Cum ajuti o baterie laptop sa aiba o viata mai lunga, si cum o poti distruge?

Cum ajuti o baterie laptop sa aiba o viata mai lunga, si cum o poti distruge?

In momentul in care iti cumperi un laptop nou, cu siguranta acesta va arata perfect din punct de vedere estetic, iar performantele sale vor fi mari. Chiar si bateria va fi una perfecta, si va rezista destul de mult timp incarcata.

Ei bine, lucrurile se schimba in momentul in care optezi pentru un model de laptop refurbished, sau atunci cand iti alegi un laptop second hand, pentru ca in ciuda faptului ca si aceste tipuri de echipamente pot sa functioneze fara probleme, sunt sanse mari ca bateriile lor sa nu aiba o durata de viata indelungata.

In ceea ce priveste laptopurile refurbished, totul tine de noroc, pentru ca poti sa gasesti un astfel de laptop care sa aiba o baterie buna, insa poti nimeri si un laptop care sa functioneze perfect, insa bateria sa nu fie punctul forte al laptopului.

In cazul in care optezi pentru un echipament second hand, atunci este de inteles faptul ca bateria nu va fi perfecta, mai ales ca nu stii nici modul in care a fost intretinuta, si daca utilizatorul a efectuat acele cicluri de incarcare necesare, pentru ca durata de viata a bateriei sa fie una indelungata.

Ei bine, indiferent pentru ce categorie de produse optezi, in cazul in care nu vrei sa fii nevoit sa iti cumperi un acumulator laptop, trebuie sa stii cum poti ajuta bateria laptopului sa aiba o durata de viata indelungata, dar trebuie sa si cunosti acei factori care pot fi daunatori.

In primul rand, trebuie ca bateria sa fie supusa unor cicluri de descarcare – incarcare in fiecare luna, astfel ca aceasta va fi descarcata pana la 3%, dupa care va fi incarcata pana la 100%. In nici un caz nu este indicat sa lasi bateria sa se descarce complet, pentru ca astfel, intr-o perioada nu foarte indelungata de timp, aceasta se va defecta.

Ei bine, referitor la aceste cicluri de descarcare – incarcare ale bateriei, trebuie sa stii faptul ca nu trebuiesc efectuate in mod excesiv, pentru ca o baterie pentru laptop, este capabila sa suporte aproximativ 200 – 400 de astfel de cicluri.

Pentru ca autonomia unei baterii pentru laptop sa fie mai mare, ar fi indicat sa opresti retelele Bluetooth si Wireless, iar plus de asta, mai trebuie ca bateria sa fie folosita tot timpul. Nu este indicat sa fie tot timpul conectata la sursa de energie electrica.

Ei bine, aceste etape te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a bateriei, insa in cazul in care vei folosi laptopul stand in pat, iar acesta va fi tinut pe o perna moale de exemplu, orificiile vor fi acoperite, iar aerul cald nu va putea fi eliminat, ceea ce inseamna ca bateria va fi afectata.

Deasemenea, trebuie sa stii ca nu este indicat sa exagerezi in ceea ce priveste numarul de cicluri de incarcare al bateriei pentru laptop, pentru ca astfel aceasta se va distruge. Producatorii ar trebui sa ne informeze referitor la cate cicluri de incarcare poate fi supusa o baterie pentru laptop, insa de multe ori nu fac acest lucru.

divisima.com

Asadar, acestea sunt cateva etape care pot ajuta la prelungirea duratei de viata al bateriilor pentru laptop, si totodata sunt prezentati si facori care pot distruge o baterie pentru laptop.

Share Button

Leave a Comment