Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre bateria iPhone-ului tau

Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre bateria iPhone-ului tau

libris.ro

Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre bateria iPhone-ului tauTelefoanele din seria iPhone sunt cu siguranta unele dintre cele mai populare smartphone-uri din lume, la ora actuala.

Gratie design-ului lor extraordinar de elegant, a functiilor avansate si a performantei dovedite, aceste produse marca Apple sunt ravnite de milioane de oameni. Daca esti un posesor al unui asemenea dispozitiv, te-ai intrebat poate cum poti sa ai mai mare griija de bateria acestuia.

Pana la urma, acumulatorul iPhone-ului este cel care ii asigura o autonomie corecta de functionare. Sa parcurgem in randurile urmatoare cateva sfaturi si sugestii legate de folosirea si ingrijirea acestei baterii:

divisima.com

●    Nu permite bateriei sa se goleasca complet inainte de a pune telefonul la incarcat
Bateriile telefoanelor de azi nu trebuie sa se descarce complet – de aceea, este recomandat sa le incarcam mai des (pentru a fi pline, pe cat posibil). O descarcare completa a telefonului poate si ar trebui sa fie efectuata din cand in cand, insa nu in fiecare zi. Nivelul minim recomandat este undeva la 20% iar cel maxim undeva la 80-90%. Chiar si daca urmeaza sa lasi telefonul inchis, pentru o perioada, asigura-te ca are aproximativ 40%.
●    Cablurile de incarcare ce nu sunt produse originale Apple nu iti vor deteriora telefonul si bateria
Contrar parerilor des intalnite, aceste accesorii nu iti vor strica acumulatorul. Majoritatea cablurilor de pe piata reusesc sa indeplineasca aceasta functie (de incarcare) fara nicio problema. Totusi, pentru a evita neplacerile si a inlatura orice risc, foloseste produse realizate de branduri recunoscute.
●    Bateriile sunt sensibile la vreme
Este dovedit stiintific faptul ca temperaturile foarte ridicate sau foarte scazute pot sa afecteze grav durata de functionare a bateriilor. Astfel, temperatura optima pentru acesti acumulatori de telefoane mobile este situata intre 0 si 35 de grade Celsius. De fapt, Apple declara ca zero grade este valoarea minima admisa (recomandata) pentru un iPhone. In concluzie, daca doresti ca bateria ta sa reziste cat mai mult, evita aceste extreme.
●    Telefonul poate fi lasat la incarcare peste noapte
Aceasta componenta stie exact cand a atins nivelul optim de incarcare. Chiar daca lasi telefonul la incarcat o saptamana intreaga, el se va opri atunci cand nivelul maxim e atins. Totusi, specialistii recomanda sa evitam astfel de situatii, pe cat posibil.
●    Trebuie sa ai grija de bateria telefonului tau
Orice acumulator este sensibil – tocmai de aceea nu trebuie supus la socuri sau lovituri. Incalzirea acestei piese, lovirea, gaurirea sau zdrobirea ei o poate face sa explodeze. Daca nu esti convins, arunca o privire peste multitudinea de video-uri de pe YouTube care prezinta diverse teste sau experimente pe aceasta tema.

Daca aceste conditii vor fi indeplinite, cu siguranta te vei bucura de o durata de viata adecvata a bateriei si a telefonului detinut. Totusi, chiar si asa, dupa un anumit numar de ani puterea acestei baterii va scadea. Pentru astfel de momente, este bine sa ai in plan o operatiune profesionala de inlocuire baterie iPhone 5. Contra unei sume reduse de bani, vei putea sa te bucuri de un nou acumulator, la fel de performant.

Share Button

Leave a Comment