Chimenul negru, este remediul bun la toate ?

Chimenul negru, este remediul bun la toate ?

Cu totii am auzit cel putin odata expresia “Chimenul negru – remediul bun la toate“, insa oare este chimenul negru chiar atat de util? Vom discuta despre acesta in continuarea articolului, si veti afla daca este atat de util precum se spune.

O istorie indelungata de utilizare terapeutica

Semintele negre de nigella sativa (seminte de chimen negru) au fost folosite de peste trei mii de ani pentru prevenirea si tratarea multor boli diferite. In textele antice si documentele istorice semintele de chimen negru se remarca pentru atributele sale terapeutice si capacitatea de a sustine corpul in propriile sale procese naturale de vindecare.

Studiile arheologice raporteaza ca semintele de seminte de chimen negru au fost gasite in mai multe site-uri din Egiptul antic, inclusiv in mormantul lui Tutankhamon.

A fost venerat ca un secret de frumusete inca din cele mai vechi timpuri, deoarece regina Nefertiti, renumita pentru tenul ei, a fost se pare o devotata utilizatoare de seminte de chimen negru. Ibri Sina, medicul si filozoful persan, a discutat despre semintele de chimen negru in textul Canon de Medicina, considerata o publicatie marcanta in istoria medicinei umane si folosita ca text medical principal in intreaga Europa pana in secolul al XVII- lea.

Acesta afirma ca semintele de chimen negru au caracteristici preventive si restaurative, deoarece „ stimuleaza energia corpului si ajuta la recuperarea de oboseala si disperare ”.

Ce conditii poate ajuta semintele de chimen negru?

libris.ro

Cancer

Semintele de chimen negru au proprietati puternice anti-oxidante si se crede ca acestea sunt in spatele proprietatilor de prevenire a cancerului demonstrate in studiile la animale. Studiile in vitro si la animale arata, de asemenea, inhibarea si reducerea cresterii tumorii in diferite tipuri de cancer, inclusiv sange, san, colon, pancreatic, ficat, plamani, piele, rinichi, prostata si col uterin.

Exista, de asemenea, beneficii demonstrate ca adjuvant la chimioterapie la om – de exemplu, semintele de chimen negru arata o capacitate potentiala de a reduce incidenta efectelor secundare la copiii cu tumori cerebrale care sunt chimioterapice. Componenta sa activa, tireochinona, sensibilizeaza celulele canceroase ale creierului la chimioterapie , facand tratamentul mai eficient.

Boli de inima si diabet

Semintele de chimen negru afecteaza in mod favorabil mai multi parametri legati de riscul de boala cardiaca, inclusiv scaderea colesterolului total si LDL, reducerea inflamatiei, scaderea tensiunii arteriale, reducerea formarii placii. De asemenea, reduce glicemia, precum si complicatiile asociate diabetului, cum ar fi neuropatia.

Infectii

Semintele de chimen negru sunt un antimicrobian puternic, cu capacitatea de a lupta impotriva bacteriilor, parazitilor, ciupercilor si chiar a virusilor. A demonstrat activitate impotriva stafilococului aureus rezistent la meticilina (MRSA), tulpina de bacterii dificil de tratat si rezistenta la antibiotice. Semintele de chimen negru chiar reduc sarcina virala si imbunatatesc alti markeri la pacientii cu hepatita C.

Conditii neurologice

Semintele de chimen negru s-au dovedit in studiile in vitro si la animale ca fiind protectoare impotriva bolilor neurologice precum boala Alzheimer, depresia, epilepsia, boala Parkinson si leziunile traumatice ale creierului. Invatarea si memoria sunt, de asemenea, imbunatatite la animalele date seminte de chimen negru. Proprietatile antiinflamatoare si anti-oxidante sunt considerate a fi responsabile pentru acest efect.

Tulburari imune

Semintele de chimen negru s-au dovedit utile in afectiunile autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto si artrita reumatoida, precum si astmul alergic, sinuzita si eczema.

Durere

divisima.com

Uleiul de seminte de chimen negru, aplicat topic, este mai bun decat dozarea moderata a acetaminofenului oral (paracetamol) la reducerea durerii cauzate de osteoartrita la genunchi. Uleiul de seminte de chimen negru oral are de asemenea efecte analgezice generale, potrivit studiilor efectuate la animale.

Share Button

Leave a Comment