Cele mai comune greseli in promovarea online a produselor prin Google Shopping Ads

Cele mai comune greseli in promovarea online a produselor prin Google Shopping Ads

Google Shopping Ads este una dintre cele mai bune metode de promovare online a produselor, produsele aparand in ochii utilizatorilor imediat dupa ce potentialul client a dat Search pe Google. Astfel, va cresteti sansele de a va fi achizitionate produsele, iar daca pretul este unul accesibil, cu atat mai bine.

Cu toate acestea, din pacate, nu toata lumea sti sa utilizeze Google Shopping Ads la adevaratul sau potential, astfel ca, de multe ori, putem identifica numeroase greseli care nu aduc niciun beneficiu afacerii. De aceea, in articolul de astazi va vom prezenta cateva greseli foarte comune in online, dar si metodele prin care sa le evitati.

Diferentele dintre feed si site

De cele mai multe ori, atunci cand apar anumite modificari in ceea ce priveste produsele, cum ar fi pretul sau disponibilitatea anumitor sortimente, avem tendinta de a efectua modificarile doar pe site, uitand de restul locurilor in care apar produsele. De aceea, daca sunteti permanent intr-o continua schimbare, va sugeram sa aveti in vedere si Google Shopping Ads, aici publicul luand prima data contact cu business-ul dumneavoastra.

Preturile nu sunt corecte

Atunci cand urmeaza sa publicati un anumit produs folosind Google Shopping Ads, este esential ca pretul sa fie formatat corespunzator, astfel incat sa corespunda cu preturile de pe site. Nu uitati ca preturile sa fie permanent in concordanta cu cele de pe site, astfel incat sa nu devina utilizatorii confuzi.

De asemenea, nu uitati ca moneda sa fie aceeasi! Si in cazul in care veti efectua anumite reduceri care duc la o scadere a pretului, este neaparat necesari sa introduceti aceste date si pe Google Shopping Ads. Publicul iubeste reducerile iar un pret mai mic este intotdeauna si un pret atractiv in ochii clientilor! 

divisima.com

Imagini nepotrivite

In ceea ce priveste imaginile inserate in cadrul acestor anunturi, Google are o politica destul de restrictiva. Practic, daca doriti ca anuntul sa fie postat, este foarte important sa aveti imagini cat mai realiste.

De asemenea, dimensiunea imaginii trebuie sa fie buna, nu foarte mica si sa nu contina logo-uri, buline sau alte lucruri care pot distruge o fotografie. Cel mai important lucru este sa mentineti o imagine clara, care sa scoata in evidenta produsul. Daca veti respecta acest pas, va asiguram ca Google va aprecia efortul depus, aducandu-va anuntul permanent in fata publicului-tinta. 

In incheierea articolului

Google Shopping Ads este una dintre cele mai folosite metode de catre magazinele online, pentru a atrage noi clienti. Cu toate acestea, pentru a va bucura de beneficiile sale, este nevoie sa cunoasteti instrumentul in adevaratul sens al cuvantului.

Tocmai de aceea, firma de web design din Timisoara vine permanent in atentia publicului cu noi informatii si detalii, menite sa va imbunatateasca cifra de afaceri. Alaturi de noi veti putea stabili o strategie de afaceri care sa va conduca spre succes. Si daca doriti, in cadrul acestei strategii vom introduce chiar si Google Shopping Ads! Insa, pentru a ne putea cunoaste mai bine, trebuie sa ne contactati!

Share Button

Leave a Comment