Ce trebuie sa stiti despre televizoarele LED inainte de a cumpara unul

Ce trebuie sa stiti despre televizoarele LED inainte de a cumpara unul

Ce trebuie sa stiti despre televizoarele LED inainte de a cumpara unul Inainte de a va schimba televizorul vechi cu unul nou ar trebui sa va documentati putin despre cum a evoluat piata in ultimii ani. La fel ca atunci cand mergeti in piata si vizitati mai multe tarabe inainte de a va face cumparaturile si in cazul acestor electronice trebuie sa faceti putina cercetare si sa luati in calcul mai multe criterii de alegere cum ar fi pretul, configuratia si fiabilitatea televizorului pe care doriti sa il achizitionati. Daca in ultimi 5 ani nu ati mai cumparat nici un televizor nou, atunci va trebui sa stiti ca cea mai mare frenezie pe piata la momentul actual sunt televizoarele LED. Daca acum 10 ani inovatia consta in televizoare cu plasma si acum 5 ani toata lumea era innebunita dupa televizoare LCD, in momentul de fata totul este despre televizoare LED.

Si totusi ce este atat de spacial la televizoarele LED? Ce le face asa de dorite si de cumparate in intreaga lume? Ei bine, faptul ca sunt de cel putin doua ori mai bune, mai durabile, mai economice si mai subtiri decat celelalte televizoare cu ecran plat de pe piata constituie un avantaj clar fata de celelalte tehnologi. La avantul pe care il au atat consolele de jocuri cat si transmisiile TV in ceea ce tine de calitatea imaginii, ar fi si pacat sa pierdeti aceste beneficii cu un televizor vechi care nu are capacitatea de a reda la claritate maxima filmul sau jocul dumneavoastra preferat.

Conceptul care sta la baza televizoarelor LED este unul destul de simplu. Practic acestea nu sunt altceva decat televizoare LCD, dar ceea ce le diferentiaza este sistemul de iluminat din spatele ecranului. In vreme ce display-urile plasmelor si ale LCD-urilor folosesc lumina fluorescenta cu catod rece pentru a ilumina suprafata ecranului, televizoarele LED sunt iluminate de o serie de leduri (diode cu emitere a luminii), fapt ce favorizeaza un mai bun contrast al dinamicitatii. Pe langa faptul ca redau o imagine mai clara, televizoarele LED au si o durata mult mai lunga de viata. Ledurile sunt mult mai rezistente in timp, fata de lumina fluorescenta care is pierde proprietatile o data cu trecerea vremii. Astfel, televizoarele LCD si plasmele incep sa redea imagini de o calitate inferioare atunci cand sistemul de iluminat pe baza de catod rece sa consuma, pe cand televizoarele LED vor fi la fel de clare si dupa 5 ani de la achizitie.

libris.ro

Daca tineti la calitatea timpului dumneavoastra liber, iar grafica unui joc sau imaginea clara a unui film este importanta pentru dumneavoastra, atunci cu siguranta va veti bucura sa aflati ca site-ul Dwyn.ro este unul dintre lideri pe piata online a televizoarelor LED. Acolo veti putea gasi produse pentru toate buzunarele si nevoile. Chiar daca preturile cresc direct proportional cu diagonala ecranului si cu caracteristicile produsului, sunt in acelas timp foarte avantajoase, iar daca va opriti un moment si reflectati asupra acestei achizitii veti constata ca este totodata o investitie, tinand cont ca televizoarele LED sunt mult mai durabile si consumul de electricitate al acestora este semnificant mai mic decat al orcarui produs electrocasnic din gama lor.

divisima.com

Share Button

Leave a Comment