Ce trebuie sa stii despre becurile cu led?

Ce trebuie sa stii despre becurile cu led?

Ce trebuie sa stii despre becurile cu led?

Fara doar si poate, alegerea unor becuri spot led pentru locuinta ta este o investitie cat se poate de inteligenta pe termen lung, in ciuda faptului ca aceste corpuri de iluminat bazate pe tehnologia led au costuri destul de ridicate.

Ei bine, dupa cum am spus, corpurile de iluminat construite in baza tehnologiei led au preturi destul de ridicate, insa trebuie precizat si faptul ca ele au un consum redus de energie electrica.

De exemplu, daca discutam despre o camera de doar 15 metri patrati, putem spune ca aceasta poate sa fie iluminata fara probleme de catre un bec incandescent de 75W. Un asemenea bec poate sa asigure un flux luminos de 1000 de lumeni.

Ei bine, acelasi flux luminos poate sa fie atins fara probleme si de catre un bec led de 12W, iar in acest fel la nivelul intregii locuinte, becurile led pot contribui la o scadere a consumului de energie electrica foarte mult. Mai exact, un bec incandescent consuma de 6 ori mai multa energie electrica decat un bec led.

Ca o comparatie in ceea ce priveste lumina oferita de catre aceste corpuri de iluminat, este important de precizat faptul ca persoanele care folosesc in prezent un bec incandescent de 100 de W pentru a-si ilumina casa, si care are un flux luminos de aproximativ 1400 de lumeni, pot opta pentru un bec led de doar 18 W, care poate oferi aceiasi lumina insa care consuma mult mai putina energie electrica.

Dupa cum am mai spus la inceputul articolului, becurile cu led sunt destul de scumpe, astfel ca un simplu bec led de 12W poate ajunge sa coste aproximativ 20 – 25 de lei. Aici este important de precizat ca echivalentul cu LED al becurilor clasice de 100 de W costa in jur de 85 de lei, insa cumparatorii trebuie sa tina cont si de faptul ca aceste becuri economice au si o durata foarte mare de functionare.

Un alt amanunt foarte important legat de becurile led este acela ca aceste becuri pot sa ofere atat o lumina calda cat si o lumina rece, iar de regula fiecare isi alege becul si tipul de lumina in functie de gusturile proprii.

divisima.com

Cei care isi doresc o lumina calda precum cea pe care o ofera becurile cu incandescenta de 100 de W, ar trebui sa isi aleaga becuri led care sa aiba inscrisa pe ele temperatura de 2800K. Un detaliu important care merita amintit aici este acela ca lumina alba este ideala pentru camerele in care peretii sunt albi sau descisi la culoare.

Cei care au camere sau pereti inchisi la culoare ar trebui sa isi indrepte atentia spre o lumina rece.

In ceea ce priveste lumina calda sau lumina rece a becurilor cu led, trebuie precizat ca aceasta este strict legata de temperatura de culoare care este trecuta pe ambalaj.

libris.ro

Ei bine, acestea sunt doar cateva detalii importante pe care toata lumea ar cam trebui sa le cunoasca despre becurile construite in baza tehnologiei led.

Share Button

Leave a Comment