Ce tip de calculator mi se potriveste?

Ce tip de calculator mi se potriveste?

Ce tip de calculator mi se potriveste?
In cazul in care aveti in plan sa utilizati calculatorul sau laptopul pentru diverse actiuni de office sau de procesare documente, navigare pe internet sau posta electronica, nu veti avea nevoie de un calculator foarte performant si veti putea opta si pentru calculatoare second hand.

Aceste calculatoare isi pot face foarte bine treaba pentru activitatile de birou, la fel de bine cum si-ar face treaba si un calculator de top.

Calculatoarele la mana a doua sunt in majoritatea cazurilor cu mult mai ieftine decat calculatoarele noi. In acelasi timp cumpararea unor astfel de calculatoare reprezinta o solutie ecologica pentru ca are rolul de a prelungi viata unor electronice deja existente fara sa mai fie nevoie de producerea unor noi electronice.

libris.ro

In cazul firmelor care se ocupa cu strangerea calculatoarelor si punerea lor in vanzare sub titulatura de calculatoare second hand, acestea pot sa faca si o inspectie generala realizata cu responsabilitate si inainte de a  vinde aceste electronice pot sa le si imbunatateasca si sa le adauge componente noi.

In cazul in care va cumparati calculatorul second hand de la o firma profesionista, iar noi va recomandam sa faceti de fiecare data asa, veti sti in mod sigur ca acest calculator este in conditie perfecta de functionare, si unele firme care se ocupa de comercializarea calculatoarelor second hand pot sa ofere si un minim de garantie.

Cand decideti sa cumparati un calculator la mana a doua ar trebui sa tineti cont si de o serie de termeni foarte importanti.

Verificati de fiecare data ratele de return si de fail. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa verificati ratele de functionare proasta si de intoarcere pentru sistemele pe care firma respectiva le vinde.

divisima.com

Luati de fiecare data in calcul si garantia. In mod cert nu veti beneficia de o garantie de 3 ani pentru un calculator la mana a doua dar ar trebui sa primiti macar o garantie de trei luni, acesta fiind si minimul standard. De asemenea, garantia ar trebui sa acopere orice posibila defectiune ce poate aparea, inca din momentul scoaterii din cutie.

Verificati programele, perifericele si documentatia. Asigurati-va ca stiti inca din momentul in care scoateti calculatorul din cutie ce anume trebuie sa contina pachetul primit pentru calculator. Calculatoarele la mana a doua pot sa nu vina de exemplu si cu monitor.

In cazul in care cumparati un calculator la mana a doua asigurati-va ca acesta a fost testat si de catre o persoana de specialitate. Astfel, va veti asigura ca noul calculator va functiona corect si ca va va satisface toate nevoile. Amintiti-va ca oricat de atractiv pare pretul mic pentru un calculator, unul vechi va avea o serie de probleme care vor face sa nu merite pretul.

In cazul in care ati primit calculatorul si cu un sistem de operare incercati sa faceti rost si de cheile de activare ale acestor sisteme. Verificati inainte de a cumpara calculatorul, indiferent ca este nou sau second hand, daca persoana care il vinde ofera imperuna cu el si un program original cum ar fi un editor de texte Office, un antivirus sau un sistem de operare.

Share Button

Leave a Comment