Ce sunt fosele septice?

Ce sunt fosele septice?

Ce sunt fosele septice?

Sistemele septice au un rol extrem de important pentru foarte multe case, ferme sau intreprinderi, in mod special pentru cele care se regasesc in mediul rural.

Ei bine, chiar daca fosele septice sunt aparent usor de intretinut, ele pot sa devina odata cu trecerea timpului foarte dificile si costisitoare in conditiile in care ceva nu merge bine. Tocmai acesta este si motivul pentru care oamenii care locuiesc in mediul rural, sau cei care detin o ferma ar trebui sa cunoasca anumite detalii despre fosele septice, pentru a fi nevoiti sa apeleze cat mai rar la firmele care presteaza servicii de vidanjare fose septice.

Pentru cei care nu stiu, fosele septice sunt sisteme mici de tratare a apelor reziduale care sunt folosite de regula in zonele in care nu exista sistem de canalizare operat de catre guvern sau o companie privata.

Fosele septice sunt de cele mai multe ori folosite de catre casele sau fermele din mediul rural, in cazul in care nu exista canalizare, sau daca pentru conectarea la canalizare costurile sunt prea mari iar oamenii nu isi doresc sa plateasca atat de multi bani.

Ei bine, sistemele de fose septice pompeaza apele uzate din bucatarii, din bai sau din spalatorii in rezervoare speciale, care proceseaza mai intai deseurile, iar apoi le disperseaza pe un camp de scurgere septic.

In ceea ce priveste fosele septice, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt cele mai importante parti ale unui sistem septic. In esenta, fosa septica este un rezervor de apa care are o capacitate cuprinsa undeva intre 4000 si 7500 de litri de apa uzata.

De cele mai multe ori, fosele septice fie sunt ingropate, fie sunt conectate la o conducta de intrare la un capat si un camp de scurgere septic pe o alta parte. Aceste fose septice sunt alcatuite de regula din doua camere separate, care sunt despartite una de cealalta de un perete despartitor care are deschideri la jumatatea distantei dintre partea de jos a rezervorului si partea de sus.

Ei bine, pentru cei care isi doresc sa stie ce se intampla in interiorul unei fose septice, trebuie precizat ca mai intai de toate intra apa uzata in prima camera a rezervorului, iar rezidurile solide cad in partea de jos, in timp ce gunoiul pluteste in partea de sus. Unele dintre rezidurile solide se descompun si plutesc apoi in apa.

In ceea ce priveste lichidul, acesta se va muta din prima in a doua camera, prin peretele despartitor, in timp ce rezidurile solide vor ramane in prima camera. Se poate intampla insa sa apara uneori probleme intr-o astfel de situatie si sa fie nevoie de serviciile unei firme care sa presteze serviciul de desfundare canalizare.

In ceea ce priveste campul de curgere septic, trebuie precizat faptul ca acesta este compus din santuri in care se regasesc tevi perforate, dar si un fel de material poros. Campul septic este acoperit cu un strat de sol, astfel incat eventualele animale sa nu poata intra in contact cu apele folosite. Apoi, apa este dispersata cu ajutorul conductelor perforate, si trece prin pietris, eliminand astfel impuritatile. Apoi, apa purificata va intra din nou in mediul inconjurator prin radacinile plantelor.

divisima.com

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante pe care toata lumea trebuie sa le cunoasca despre fosele septice si despre sistemele de fose septice.

Share Button

Leave a Comment