Ce solutii ai pentru curatarea covorului?

Ce solutii ai pentru curatarea covorului?

Ce solutii ai pentru curatarea covorului?

Covorul este fara doar si poate unul dintre cele mai importante accesorii dintr-o incapere, asa ca acesta trebuie sa fie ales in asa fel incat sa se asorteze cu toate elementele de decor din incapere.

Ei bine, in momentul in care discutam despre un covor, discutam despre un accesoriu care zi de zi este calcat la propriu in picioare, motiv pentru care acesta trebuie curatat sau spalat destul de des.

In cazul in care ai si tu un covor murdar, cu siguranta trebuie sa cauti cele mai bune solutii de curatare a covorului, asa ca in continuarea acestui articol vom dezbate pe scurt acest aspect.

libris.ro

In primul rand te poti gandi sa sa iti duci covorul la o firma curatat covoare, care foloseste cele mai bune solutii pentru curatarea covoarelor, iar astfel vei stii ca in momentul in care iti va fi returnat covorul, acesta va fi impecabil de curat.

Se poate insa ca aceasta idee sa nu iti surada foarte mult, mai ales in conditiile in care ai nevoie sa iti fie curatat covorul in preajma sarbatorilor. De ce? Pentru ca atunci toata lumea isi duce covoarele la curatat, asa ca trebuie sa astepti la rand pana cand covorul tau va fi curatat.

In aceste conditii, ai putea sa te gandesti sa iti cureti covorul pe cont propriu, iar intr-o jumatate de ora, poate chiar mai putin, iti vei putea face covorul luna si bec.

Pentru asta insa, va trebui sa ai la indemana mai intai de toate aspiratorul, pentru a aspira covorul, dupa care va trebui sa ai la indemana o solutie de curatat covoare, si un vas in care sa iti golesti solutia.

Cu siguranta cu putina munca vei reusi sa iti ajuti covorul sa arate impecabil, fara a mai fi nevoie sa il duci la o firma care se ocupa de curatat covoare.

In functie de murdaria de pe covor, vei putea chiar sa folosesti diferite ingrediente din bucataria ta pentru a-ti curata covorul. De exemplu, in cazul in care pe covor ai cateva pete inchise la culoare, tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-o ceasca cu otet doua lingurire de borax, apoi trebuie sa pulverizezi amestecul si cu o perie moale sa freci covorul.

Chiar si in cazul in care iti scapi vopsea pe covor il poti curata acasa. Iti va trebui insa amidon de porumb si otet, iar amestecul acestor doua ingrediente va trebui aplicat pe covor, iar cu o carpa uscata va trebui sa freci foarte bine suprafata patata. Va trebui apoi sa astepti doua zile, dupa care va fi nevoie sa aspiri bine, si vei vedea apoi ca petele au disparut.

Petele de suc pot sa fie eliminate foarte rapid din covor, cu o solutie compusa din detergent de rufe si orez. Va fi nevoie doar sa aplici pasta pe covor, fix in zona petelor, iar apoi sa stergi cu o carpa curata si alba din bumbac.

Asadar, atunci cand ai covorul murdar, fie poti alege sa il cureti pe cont propriu acasa, fie poti alege sa il duci la o firma de curatat covoare, pentru a nu te mai chinui.

Share Button

Leave a Comment