Ce sa alegi intre iOS si Android?

Ce sa alegi intre iOS si Android?

Ce sa alegi intre iOS si Android?Intre cele doua sistem de operare pentru dispozitive mobile, iOS (creat de Apple) si Android (apartinand celor de la Google), alegerea este dificil de facut deoarece implica numeroase criterii de selectie pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand iti cumperi un smartphone sau o tableta. In cazul unor defectiuni de display iPhone 5 vei avea mereu aici la dispozitie componentele pe care le cauti pentru smartphone-ul tau.

Un asemenea display iPhone 5 are si un pret destul de scazut si va reda telefonului tau mobil aspectul si functionalitatea initiala. Atunci cand esti intr-o dilema si nu stii ce model de smartphone sa alegi, cu sistem de operare iOS (deci iPhone) sau Android, trebuie sa tii seama de cateva principii generale ce te pot orienta mai bine in alegerea ta.

Daca iti plac calatoriile cu masina sau lucrezi zi de zi in diferite parti ale orasului, atunci vei avea nevoie de GPS. Ambele tipuri de programe de operare iti ofera aceasta functie foarte utila in trafic si nu numai. Pe piata de profil exista foarte multe aplicatii si harti care te pot ajuta in aceasta privinta.

iOS ofera acces exclusiv la platforma Apple Maps. Desi ea a avut unele probleme atunci cand a fost lansata, ele au fost rezolvate destul de repede. Pe de alta parte, cei cu smartphone-uri ce ruleaza sistemul de operare Android au acces la Google Maps, o alta platforma de profil ce se dovedeste de un real ajutor peste tot, oricat de izolate ar fi unele zone sau localitati in care va aflati.

In privinta autonomiei oferite de baterie, ambele programe de operare au inregistrat detul de multe imbunatatiri in ultimul timp. La inceput, atunci cand smartphone-urile au inceput sa fie folosite la scara larga, majoritatea smartphone-urilor necesitau o incarcare zilnica. Totusi, producatorii de gadgeturi au gasit o solutie si in aceasta privinta.

Acum situatia s-a imbunatatit destul de mult, insa mai este loc de alte imbunatatiri in viitor. Acestea insa depind si de gasirea unor solutii tehnice de construire a unor baterii mult mai bune decat cele din prezen, care sa inmagazineze mai multa energie si sa ofera o autonomie mai mare.

Numeroase modele de telefoane mobile necesita si acum incarcare zilnica, in special in situatiile in care pe ele sunt rulate fisiere video pentru o perioada lunga de timp sau daca cineva se conecteaza la o retea de tipul Wi-Fi si navigheaza mult timp pe internet. Cu cat afisajul telefonului este mai mare, cu atat mai multa energie consuma un astfel de model.

libris.ro
divisima.com

Cei care cauta smartphone-uri cu display cat mai mare ar trebui sa se indrepte spre cele cu sistem de operare Android deoarece varietatea in cazul lor este mult mai mare. Desi Apple a lansat recent modelul iPhone 6 Plus (care intra in categoria dispozitivelor denumite phablet, situate intre telefon mobil si tableta), dispozitivele cu Android ofera o gama mult mai mare din care cineva poate alege atunci cand vrea un gadget cu ecran mare.

Share Button

Leave a Comment