Ce pot consuma si ce nu pot consuma diabeticii?

Ce pot consuma si ce nu pot consuma diabeticii?

Ce pot consuma si ce nu pot consuma diabeticii?

Persoanele care au fost diagnosticate cu diabet trebuie sa urmeze un regim alimentar recomandat de catre medic, insa partea buna este aceea ca regimul alimentar respectiv nu este unul foarte drastic.

Tot ceea ce conteaza pentru persoanele diagnosticate cu aceasta boala este sa consume numai produse alimentare pentru diabetici, iar in acest fel, daca vor urma si tratamentul recomandat de catre medic, isi vor putea tine boala sub control.

Ei bine, persoanele care au fost diagnostcate cu diabet pot sa consume fructe si legume sau alimente care sa fie bogate in carbohidrati sanatosi, iar aici putem sa amintim: fructele, legumele, cerealele integrale sau lactatele degresate.

libris.ro

Pentru persoanele care sufera de diabet sunt ideale mazarea, fasolea, lintea, sau gemurile pentru diabetici, precum gemul de afine, gemul de catina, gemul de zmeura, etc.

Persoanele care au fost diagnosticate cu diabet pot sa consume fara probleme peste de doua ori pe sapamana, dat fiind faptul ca acesta este bogat in acizi grasi omega – 3. Plus de asta, pestele contine foarte putin colesterol.

Pentru diabetici este ideal tonul sau codul deoarece acesti pesti au putina carne grasa, insa diabeticii trebuie sa se fereasca de peste care sa fie bogat in mercur precum macroul de exemplu sau pestele spada.

Deasemenea, in cancitati moderate cei care sufera de diabet pot sa consume nuci, alune, avocado sau masline, dat fiind faptul ca acestea sunt bogate in grasimi sanatoase nesaturate, si contin multe calorii.

divisima.com

Ei bine, daca pana acum am discutat despre ce au diabeticii voie sa consume, in continuare vom vedea si ce ar trebui sa evite acestia.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca pentru evitarea complicatiilor diabetului, in mod special ateroscleroza care poate duce la infarct sau atac cerebral, este indicat ca persoanele care au diabet sa evite alimentele sarate sau cele care contin multe grasimi. Aici este important de mentionat faptul ca sunt interzise grasimile saturate.

Deci, pentru persoanele care sufera de diabet sunt interzise produsele de patiserie, dulciurile care contin margarina, snacks-urile, mezelurile, carnea (in afara de peste), mezelurile sau ouale.

De regula, persoanele care au fost diagnosticate cu diabet trebuie sa evite toate acele produse care contin proteine animale. Mai mult decat atat, consumul zilnic de grasimi trebuie sa fie limitat la 200 mg iar cel de sare la doar 2.300 mg cel mult pentru diabetici.

Diabeticii trebuie sa evite dulciurile, si chiar si bauturile carbogazoase si bauturile indulcite, iar aici discutam despre ceaiuri, sucuri de fructe sau bauturi energizante.

Deci, bauturile ideale pentru persoanele care au diabet sunt cele neindulcite, iar aici recomandate sunt ceaiurile, in cazul in care pacientii nu vor sa bea doar apa.

Diabeticii pot sa consume chiar si cafea, insa aceasta nu trebuie sa fie indulcita. Plus de asta, sucurile naturale preparate acasa si care nu sunt indulcite, pot sa fie consumate si ele de catre diabetici. Acestia mai pot consuma lapte si iaurt degresat, sau lapte din soia sau orez.

Ei bine, pentru a avea o viata lipsita de griji, persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui sa urmeze toate aceste sfaturi.

Share Button

Leave a Comment