Ce isi doresc sa afle sotii care urmeaza sa divorteze?

Ce isi doresc sa afle sotii care urmeaza sa divorteze?

Ce isi doresc sa afle sotii care urmeaza sa divorteze?

divisima.com

Exista o multime de situatii in care doi soti ajung sa nu se mai inteleaga si sa nu isi mai doreasca in nici un fel continuarea casniciei, asa ca din acest motiv aleg sa caute un avocat de divort pentru a afla cat mai multe lucruri despre modul in care pot divorta.

Exista situatii in care cei doi soti isi doresc sa afle daca se poate depune cererea de divort la orice instanta. Aici raspunsul cu siguranta este nu, pentru ca o cerere de divort se poate depune doar la judecatoria de la ultimul domiciliu comun al sotilor.

In cazul in care insa nici unul dintre soti nu mai locuieste in localitatea respectiva, atunci cererea de divort se va depune la judecatoria de la locuinta sotului parat.

Exista soti care isi doresc sa afle cum se poate rezolva problema in cazul in care sotul parat sau sotia parata locuieste in strainatate. Ei bine, in acest caz cererea de divort va fi judecata de catre judecatoria de la domiciliul reclamantului.

In cazul in care ambii soti locuiesc in strainatate, acestia pot sa cada de acord si sa introduca la orice judecatorie cererea de divort. In cazul in care insa nu exista o intelegere intre cei doi soti, atunci cu siguranta cererea de divort se va depune doar la Judecatoria Sectorului 5 al capitalei.

Exista situatii in care cei doi soti care urmeaza sa divorteze isi doresc daca inainte de a ajunge in fata instantei este necesara procedura medierii. Aici este important de precizat ca nu este necesara prezenta la un mediator in vederea solutionarii cererii de divort. Asa cum rezulta din CPC insa, instanta va incerca la fiecare infatisare sa impace cele doua parti.

Exista si situatii in care unul dintre cei doi soti isi doreste sa divorteze iar cel de al doilaea nu, iar acestia isi pun intrebarea daca este posibil divortul intr-o astfel de situatie.

libris.ro

Dat fiind faptul ca aici intervine orgoliul si intervin sentimentele, este foarte greu sa se ajunga la un consens privind aspectele care tin de divort, mai ales daca in familie exista si copii minori.

In cazul in care se introduce o cerere de divort din vauza exclusiva a paratului iar acesta spune ca isi iubeste sotia si nu vrea sa se pronunte o hotarare de divort deoarece el crede ca li se poate salva casnicia, depinde totul foarte mult si de probatoriul propus si administrat de catre recalanta, daca instanta va admite sau va respinge cererea.

In cazul in care partea care solicita divortul dovedeste ca nu se mai poate salva casnicia, atunci se va admite cererea de divort, insa in caz contrar, refuzul paratului va fi prezumat ca reflecta situatia adevarata.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai mari curiozitati pe care le au cei care se gandesc sau cei care s-au gandit cel putin odata sa divorteze. Un avocat specializat in divorturi insa le va putea oferi cele mai pretioase raspunsuri pentru intrebarile si curiozitatile lor.

Share Button

Leave a Comment