Ce ingrediente pentru mancare pentru pisici ar trebui sa caut?

Ce ingrediente pentru mancare pentru pisici ar trebui sa caut?

Ce ingrediente pentru mancare pentru pisici ar trebui sa caut?

In cazul in care sunteti fericitul proprietar al unei pisici, cu siguranta va intrebati ce ingrediente pentru mancare pisici ar trabui sa cautati, dat fiind faptul ca aveti mai multe variante la dispozitie in ceea ce priveste hrana.

De regula, ordinea ingredientelor este la fel de importanta ca si tipul de ingrediente. Cu exceptia cazului in care o pisica este la o dieta speciala dintr-un motiv medical, sursa de proteine ​​va fi intotdeauna listata pe primul loc, urmata de alte ingrediente enumerate in ordinea procentului din greutatea totala. Urmeaza cateva recomandari rapide (dupa sursa de proteine, comanda poate varia de la un produs la altul).

Sursa de proteine

libris.ro

Acesta este de departe cel mai important ingredient pe care trebuie sa il cautati in alimentele pentru pisici pe care le puteti alege dintr-un petshop hrana pentru pisici. O sursa specifica de proteine, alta mai buna decat „carnea” in mod evident nu veti putea gasi. Cautati pui, curcan, miel, somon, etc.

Carbohidrati specifici

Pisicile sunt carnivore obligatorii, adica trebuie sa aiba carne pentru a prospera si nu au nevoie de carbohidrati. De fapt, pisicile au probleme cu digerarea unor carbohidrati si multe alergii alimentare sunt declansate de continutul de carbohidrati al alimentelor. Cu toate acestea, majoritatea alimentelor uscate depind de carbohidrati, deoarece „umpluturile” necesare pentru a tine celelalte ingrediente impreuna.

Pisicile sunt carnivore pur si simplu nu au nevoie de cereale in dieta lor, in special porumb sau grau. (Porumbul este un umplutor ieftin, iar multe alte pisici sunt alergice la grau.) Cautati mancare pentru pisici care sa contina carbohidrati precum mazarea verde, cartofii dulci sau amidonul de cartofi. Mai bine, le oferiti pisicilor cea mai mare parte a conservelor, cu mancare uscata de calitate, „delicioasa”.

Sursa de grasime

Cautati o sursa de grasime numita, cum ar fi „grasimea de pui”. De asemenea, puteti vedea ulei de floarea soarelui sau alte uleiuri listate, de obicei in alimente premium.

Vitamine si minerale

Vitamina C (ascorbat de calciu) si / sau Vitamina E (alfa-tocoferol) sunt adesea adaugate ca conservanti, alaturi de alte vitamine si minerale.

Taurina

Taurina este un aminoacid care poate fi produs cu usurinta de corpul uman, cu toate acestea, pisicile au nevoie de o sursa dietetica de taurina pentru o sanatate buna. Intr-un studiu din 1974, s-a constatat ca o dieta deficitara in taurina a contribuit la degenerarea retinei la pisici. Deficitul de taurina poate provoca, de asemenea, o boala de inima numita. De cateva decenii, producatorii de alimente pentru pisici au adaugat taurina la mancarea pentru pisici.

Ei bine, pe langa toate aceste ingrediente pe care trebuie sa le contina mancarea pentru pisici, este foarte important sa mai tineti cont de un aspect. Puteti alege hrana uscata pentru pisici, sau puteti sa va indreptati atentia spre hrana umeda pentru pisici.

Cel mai bine insa, ar fi ca inainte de a alege mancarea pentru pisica sau pisicile dvs., sa solicitati sfatul unui medic veterniar, care va va face anumite recomandari privind mancarea animalelor de companie.

Share Button

Leave a Comment