Ce fac cand bateria nu se mai incarca?

Ce fac cand bateria nu se mai incarca?

Ce fac cand bateria nu se mai incarca?

Daca bateria nu se incarca bine, nu va imaginati imediat ce e mai rau! Adesea, problema este mai usoara decat pare. Telefonul sau tableta dvs. nu se mai incarca sau sunt defecte? Inainte de a le inlocui, va sugeram cateva sfaturi, pe care merita sa le urmati. Va recomandam reparatii iPhone Bucuresti.

Telefonul dvs. nu se incarca in momentul in care este conectat, sau se incarca incet. In majoritatea cazurilor, elementul defect nu este altul decat cablul. De asemenea, se intampla ca portul micro-USB sau USB de tip C sa fie utilizat in mod necorespunzator.

Gandeste-te la praf. In buzunar, porturile expuse ale telefonului dvs. acumuleaza putin praf, care va fi tasat si comprimat de fiecare data cand puneti smartphone-ul in functiune. Dupa un timp, aceasta gramada de murdarie va forma in cele din urma un strat care va impiedica incarcarea corecta a dispozitivului.

Prin CNET.Pentru a rezolva aceasta situatie, ia o scobitoare. Opriti telefonul si scoateti bateria (daca este posibil). In cele din urma, incercati sa curatati interiorul portului micro USB. Daca nu puteti face acest lucru, puteti incerca intotdeauna sa scoateti praful cu un miniaspirator.

Repararea portului USB. Adesea, solutia cea mai rapida si cea mai eficienta este sa faceti o mica ajustare pe portul USB. De cele mai multe ori, problemele de incarcare apar in urma unei mici deplasari a partii metalice situate in interiorul portului. Astfel, aceasta deformare da nastere unei conexiuni proaste intre cablu si telefon.

Ca si in cazul problemei prafului, o scobitoare va face minuni. Opriti dispozitivul si, cu cea mai mare delicatete, ridicati-l pentru a indrepta partea metalica. Tot ce trebuie sa faceti este sa porniti din nou telefonul si sa verificati daca problema a fost rezolvata.

Schimbati cablul, sursa de alimentare sau bateria

Se poate intampla ca sursa de alimentare sa fie defecta, sau cablul sa fie defect. Incercati sa testati incarcatorul pe alte dispozitive si, daca aveti unul, incercati sa conectati dispozitivul la alt incarcator. Degradarea apare adesea atunci cand incarcatorul este conectat fara a fi utilizat sau cand cablul este deteriorat.

Prin iFixit Ultima solutie o reprezinta, schimbarea pur si simplu a bateriei. Telefoanele high-end sunt, totusi, adesea unibody, ceea ce nu inseamna ca este imposibil sa le deschideti. Vizitati iFixit sau forumuri specializate pentru a gasi ghiduri si sfaturi specifice telefonului dvs.

Utilizati Ampere pentru a identifica problema Ampere este o aplicatie gratuita pentru a identifica un cablu defect. Descarcati aplicatia si conectati dispozitivul la cablul defect. Odata ce aplicatia este lansata, ar trebui sa apara un text verde care sa indice “calcul”. Daca textul este portocaliu, inseamna ca puterea nu intra in telefon.

Daca Ampere reuseste sa detecteze curentul care trece, vor fi furnizate diverse informatii, printre acestea: tensiunea curenta, maxima si minima (in milliamperi). Datorita acestor informatii veti putea determina ce material este cel mai util pentru dispozitivul dvs. In plus, acesta va indica daca curentul trimis pe dispozitiv este prea puternic sau nu este suficient de puternic.

divisima.com

In cele din urma, nu ezitati sa mergeti la profesionisti care pot estima daca trebuie efectuate reparatii sau nu.

Share Button

Leave a Comment