Ce este Web Hosting?

Ce este Web Hosting?

libris.ro

Gazduirea web este un serviciu care permite organizatiilor si persoanelor fizice sa posteze un site web sau o pagina web pe Internet. O gazda web sau un furnizor de servicii de gazduire web este o afacere care ofera tehnologiile si serviciile necesare pentru ca site-ul sau pagina de web sa fie vizualizate pe Internet.

Site-urile web sunt gazduite sau stocate pe calculatoare speciale numite servere. Atunci cand utilizatorii de Internet doresc sa vizualizeze site-ul dvs., tot ce trebuie sa faca este sa tasteze adresa site-ului sau domeniul dvs. in browser-ul lor. Computerul se va conecta apoi la serverul dvs., iar paginile dvs. Web vor fi livrate prin browser.

Cele mai multe companii de hosting va solitita sa aveti propriul domeniu pentru a va gazdui. Daca nu aveti un domeniu, companiile de gazduire va vor ajuta sa achizitionati unul.  Puteti opta de exemplu pentru gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise, iar furnizorul de hosting va poate oferi sansa de a alege un nume de domeniu daca inca nu ati ales unul.

Asadar, daca lansati un blog personal sau un site, aveti nevoie de un pachet de gazduire web, iar in acest sens v-ati putea indrepta atentia spre gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise. Inainte de a alege insa pachetul de gazduire web, ar trebui sa cunoasteti cateva caracteristici pe care ar trebui sa le asteptati de la furnizorul de gazduire:

Conturi de e-mail

Dupa cum am mentionat mai devreme, majoritatea furnizorilor de servicii de gazduire solicita utilizatorilor sa aiba propriul nume de domeniu. Cu un nume de domeniu (de exemplu, www.yourwebsite.com) si functii de cont de e-mail furnizate de compania dvs. de gazduire, aveti posibilitatea sa creati conturi de e-mail de domeniu (de exemplu, yourname@yourwebsite.com).

Acces FTP

Utilizarea FTP va permite sa incarcati fisiere de pe computerul dvs. local pe serverul dvs. web. Daca construiti site-ul dvs. utilizand propriile fisiere HTML, puteti transfera fisierele de pe computer pe serverul web prin FTP, permitand site-ul dvs. sa fie accesat prin internet.

Suport pentru WordPress

WordPress este un instrument de creare a site-urilor online. Este un sistem puternic de gestionare a continutului in bloguri si site-uri Web, si reprezinta o modalitate convenabila de a crea si de a gestiona site-ul web. WordPress detine peste 25% din site-urile internet. Majoritatea furnizorilor de hosting va vor spune imediat daca planurile lor sunt compatibile cu WordPress sau nu. Cerintele simple pentru gazduirea site-urilor WordPress includ: versiunea PHP 7 sau mai mare; Versiunea MySQL 5.6 sau o versiune ulterioara.

Asistenta

Un furnizor de web hosting le ofera proprietarilor de afaceri mai mult decat doar servicii de gazduire web! De exemplu, companiile de gazduire web folosesc de obicei tehnicieni in-house pentru a se asigura ca site-urile clientilor lor sunt in functiune 24/7.

In plus, atunci cand proprietarii site-ului au nevoie de ajutor sau de depanare (de exemplu, debutul script-ului, e-mailul care nu se poate trimite / primi, reinnoirea numelui de domeniu si multe altele), suportul intern al gazdei web este disponibil. Un serviciu de gazduire web profesionist asigura o experienta fara probleme pentru proprietarii de afaceri, astfel incat sa isi concentreze eficient timpul si efortul asupra afacerilor lor.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care ar fi indicat sa le cunoasteti in ceea ce priveste web hostingul.

Share Button

Leave a Comment