Ce este un controller pentru panoul solar?

Ce este un controller pentru panoul solar?

Ce este un controller pentru panoul solar?

divisima.com

Controlerul de incarcare este un dispozitiv care impiedica supraincarcarea si supraincarcarea bateriilor solare. Una dintre cele mai frecvente probleme cu bateriile este ca nu pot fi descarcate excesiv sau reincarcate prea des. Un controller panou solar pcsol150 controleaza incarcarea, gestionand corect tensiunea si curentul bateriei.

Comenzile de incarcare sunt destinate sa protejeze bateria si sa o livreze cat mai mult timp posibil, mentinand eficienta sistemului fotovoltaic. Trebuie remarcat faptul ca controlorii de incarcare au doar sarcini DC. Sarcina AC trebuie sa fie controlata (si deconectata, daca este necesar) de un invertor.

Functiile cheie ale controlorilor de incarcare sunt:

  • Protejeaza bateria de supraincarcare prin limitarea tensiunii de incarcare;
  • Protejeaza bateria impotriva descarcarii profunde si / sau nedorite. Controlerul de incarcare deconecteaza automat incarcaturile de la baterie atunci cand tensiunea bateriei scade sub o anumita adancime a valorii de descarcare;
  • Previne curentul invers prin modulele fotovoltaice in timpul noptii;
  • Furnizeaza  informatii despre starea bateriei de incarcare.

Tipurile principale de controler de incarcare disponibile astazi sunt cele PWM (Pulse Width Modulation) si MPPT (Maximum Power Point Tracking). Regulatoarele de incarcare MPPT sunt mai scumpe, dar pot spori performanta matricei solare.

Controalele de incarcare PWM sunt mai putin costisitoare, dar pot extinde ciclul de viata al bancii de baterii in detrimentul panourilor solare care functioneaza mai putin decat in ​​cazul controlerului MPPT. Similar cu invertoarele, controlorii de incarcare au o durata de viata de aproximativ 15 ani.

Un controler de taxa cea mai buna calitate poate costa undeva intre 500 si 1000 de dolari. (Cu toate acestea, puteti gasi niste controlere de incarcare PWM de joasa calitate pentru aproximativ 30-50 $).

Aceasta nu este o avere, dar alegerea regulatorului de incarcare neadecvat pentru sistemul dvs. ar putea duce la o serie de probleme. Sistemul dvs. solar ar putea functiona sau ar putea chiar sa nu functioneze deloc. Cel mai rau este insa ca alte componente ale sistemului ar putea fi deteriorate. Prin urmare, selectarea unui controler de incarcare nu trebuie subestimata.

Ce tip de controler de incarcare pentru a alege depinde de cazul specific si este un compromis intre obtinerea mai multa energie de la panouri solare si prelungirea duratei de viata a bateriei?

Pentru a obtine o idee despre controlerul de care aveti nevoie pentru sistemul dvs., nu aveti nevoie nici sa va grabiti in stiinta grea, nici sa fiti un guru solar. Trebuie doar sa cunoasteti cateva informatii de baza, cum ar fi:

  • Ce tip de controler de incarcare este recomandat pentru un anumit tip de sistem solar;
  • Ce intretinere are nevoie de un controlor de taxare si cat de mari sunt costurile anuale de intretinere;
  • Cand ai nevoie de doi regulatori de sarcina, mai degraba decat de unul singur;
  • Ce tip de controler de incarcare este recomandat pentru clima calda;
  • Ce controler sa selectati pentru un mic sistem solar;
  • Ce controler aveti nevoie pentru a conecta o matrice solare 48V la o baterie de 24V-baterie.
libris.ro

Asadar, in cea mai mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le aveti in vedere in momentul in care intentionati sa alegeti un controlor de incarcare. Din fericire, la Salus Romania puteti descoperi diferite asemenea echipamente, care vor putea face fata cu succes cerintelor dvs.

Share Button

Leave a Comment