Ce este optimizarea SEO?

Ce este optimizarea SEO?

libris.ro

Ce este optimizarea SEO?
Motoarele de cautare sunt intr-o lupta contnua cu spamul si incearca sa elimine potentialele gauri care apar in sistem. In acelasi timp sunt publicate si documente care descriu conduita normala a unui specialist in SEO si care sunt acele tehnici legale, morale, recomandate si permise pe care toti cei care au un site web ar trebui sa le urmeze.

Daca nu se adera la aceste principii si motorul de cautare detecteaza incalcarea regulilor este posibil ca site-ul sa fie penalizat sau sa fie exclus complet din baza de date a motorului de cautare.

Pentru solutii optime si moderne de SEO realizate de o echipa de profesionisti va invitam pe DanBradu.com.

In functie de legalitatea si moralitatea tehnicilor care se utilizeaza in SEO, procesul de promovare se imparte in mai multe categorii.

SEO white hat sau plarie alba SEO reprezinta promovarea urmand intocmai politicile sugerate de motorul de cautare pentru care se initiaza campania. Tehnicile vor fi indreptate spre experienta pozitiva pe care o au vizitatorii cand se afla pe site dar nu in mod determinat si exclusiv spre cresterea pozitiilor pe paginile cu rezultate.

Black Hat SEO sau palarie neagra este caracterizat de faptul ca scopul promovarii are rolul de a manipula modul de perceptie al motoarelor de cautare in ceea ce priveste relevanta sau importanta unui anumit site web. Spre exemplu in acest scop pot fi folosite excesiv cuvintele cheie pe tituluri si continutul anumitor pagini pot sa ascunda diverse expresii in spatele imaginilor.

De asemenea se poate furniza un anumit continut pentru vizitatori si altul pentru robotii care analizeaza site-ul. Cumpararea de linkuri sau interactiuni sociale, optimizarea in exces a textelor din ancore si adaugarea unui numar considerabil de pagini care nu au continut relevant pot fi practici din aceasta categorie de SEO.

Grey Hat SEO sau palarie gri reprezinta combinatia celor doua tehnici de mai sus in care se incearca respectarea normelor moral dar se aplica si practici mai putin corecte care pe termen lung pot sa fie descoperite moment in care site-ul va fi sanctionat.

Intrebarea este unde incepe stiinta si unde se termina magia cand vorbim despre SEO. Oficialii Google au spus de nenumarate ori ca una dintre cele mai bune metode pentru SEO este abstinenta, ceea ce a sugerat ca se poate si fara SEO, dar este oare adevarat?

Realitatea este ca nu se poate fara SEO deoarece afacerile fara publicitate sunt ca si cand ati face cu ochiul unei fete in intuneric iar ea nu v-ar putea vedea. O regula care este recomandata de motoarele de cautare este sa se faca optimizarea, publicitatea si promovarea de parca motoarele de cautare nu ar exista.

Aceasta stiinta presupune efectuarea unor actiuni documentabile si repetabile cum ar fi analiza cuvintelor cheie si prioritizarea lor in funcie de volumul de cautari si ulterior modelarea continutului dupa aceste cuvinte cheie.

Ulterior se va analiza concurenta si se vor prelua punctele forte sau variantele imbunatatite. Trebuie rezolvate si problemele de natura tehnica, asa cum sunt si site-urile care au continut neindexabil sau greu indexabil, acele site-uri care au efecte foarte complexe de Java Script sau care au continutul ascuns in spatele unui formular de autentificare.

divisima.com

Share Button

Leave a Comment