Ce este o autorizatie pompieri si la ce este utila ea?

Ce este o autorizatie pompieri si la ce este utila ea?

Ce este o autorizatie pompieri si la ce este utila ea?

divisima.com

In primul rand trebuie mentionat faptul ca o autorizatie pompieri este un document administrativ emis in baza legi de catre ISU (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), prin intermediul caruia se dovedeste faptul ca o constructie indeplineste acel criteriu de securitate la incendii, dupa ce s-au efectuat verificari de teren si s-au obtinut documentele necesare.

O asemenea autorizatie obtinuta de la ISU este extrem de importanta, iar cei care sunt obligati prin lege sa detina o autorizatie ISU insa acestia nu au luat masurile necesare pentru obtinerea acestor autorizatii ISU, vor avea de suportat consecinte grave.

In primul rand, in aceasta situatie cei care se ocupa de cladirea respectiva (administratorii), dat fiind faptul ca au fost constienti ca au nevoie de o autorizatie din partea pompierilor pe care nu au facut nici un demers pentru a o obtine, vor raspunde civil sau penal in fata legii.

Deasemenea, in cazul in care se intampla vreo nenorocire si are loc vreun incendiu, firma de asigurari poate sa refuze despagubirea deoarece cladirea respectiva nu avea autorizatie din partea ISU.

Ei bine, referitor la aceste autorizatii emise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, este foarte important de mentionat faptul ca ele se pot obtine in baza unor documente importante.

Exista firme specializate care se ocupa de obtinerea acestor autorizatii, care intocmesc documentele necesare pentru obtinerea autorizatiilor, insa pentru obtinerea autorizatiilor de la pompieri mai sunt necesare si anumite acte care sa ateste constructia cladirii.

Aceste documente sunt certificatul de urbanism, autorizatia de constructie, si nu in ultimul rand procesul verbal la terminarea lucrarilor. Pe langa toate aceste documente, mai sunt necesare si documente de calitate a instalatiilor cu rol de securitate la incendiu. Deasemenea mai trebuie prezentata si o lista cu toate materialele folosite cu rol de securitate la incendiu.

libris.ro

Un alt aspect foarte important care trebuie mentionat aici este acela ca sunt necesare toate procesele verbale care au rolul de a atesta folosirea materialelor si a instalatiilor cu rol de securitate la incendiu. Tot aici trebuie precizat faptul ca mai sunt necesare si alte probe de laborator, daca cei de la ISU le solicita.

Referitor la aceste autorizatii de la pompieri, de regula cei care activeaza in domeniul afacerilor au nevoie de ele, pentru ca practic fara o autorizatie de la pompieri nu isi mai pot desfasura activitatea din punct de vedere legal.

Aici este foarte important de mentionat faptul ca pentru obtinerea unei autorizatii pompieri nu se analizeaza spatiile firmelor dintr-o anumita cladire, ci se analizeaza doar constructia. Daca de exemplu intr-o cladire isi desfasoara activitatea 5 firme, trebuie sa se obtina autorizatie ISU pentru toata cladirea.

Ei bine, referitor la obtinerea acestor documente foarte importante precum autorizatii ISU si avize ISU, cu siguranta antreprenorilor le ia foarte mult timp pana cand sa obtina documentele necesare.

Tocmai din acest motiv au aparut firmele care ofera consultanta in vederea obtinerii acestor documente, si care se pot ocupa chiar ele de alcatuirea si depunerea dosarului pentru obtinerea autorizatiilor.

Share Button

Leave a Comment