Ce este o asigurare auto pay as you go?

Ce este o asigurare auto pay as you go?

divisima.com

Ce este o asigurare auto pay as you go?Noi, soferii, suntem de cele mai multe ori in cautarea unui rca auto ieftin. Oferte sunt, slava Domnului, destule, insa nu toate sunt chiar atat de ieftine. In cazul in care chiar dorim sa obtinem un rca auto ieftin, ar trebui sa aruncam o privire pe www.rcautoieftin.ro.

Asigurarea auto „pay as you go” este un tip de asigurare auto relativ nou in care primele (primele reprezinta sumele ce trebuie platite pentru asigurare) sunt bazate pe cat de mult conduce un sofer intr-o luna.

De obicei, plata primelor  se efectueaza lunar in baza acestei „cantitati de conducere”, sa-i spunem asa. Unele companii permit clientilor sa estimeze numarul de kilometri sau mile pe care il vor conduce intr-o luna, realizand primele pe baza acestuia, in timp ce altele vor cere instalarea unui dispozitiv de monitorizare in masina pentru a urmari distanta parcursa.

libris.ro

Pentru persoanele care conduc foarte putin si sunt, in acelasi timp, si soferi foarte siguri, acest tip de asigurare auto poate fi o modalitate foarte buna de a economisi bani pe primele de asigurare auto. Cu toate acestea, gasirea unei companii care ofera acest tip de acoperire este partea cea mai grea.

In mod normal, primele de asigurare auto se bazeaza pe o serie de factori, incluzand aici suma de acoperire cumparata si cat de cuprinzatoare este aceasta, sumele deductibile si, uneori, daca masina este utilizata pentru naveta la locul de munca sau doar de placere.

In general, insa, distanta pe care un individ o parcurge pe luna nu este un factor atat de mare in determinarea primelor de asigurare auto. In schimb, asigurarea auto „pay as you go” ofera celor care o achizitioneaza, optiunea de a cumpara doar ceea ce au nevoie, in functie de cat de mult conduc, astfel incat primele vor fi mult mai mici.

Pentru persoanele care conduc foarte putin, asigurarea auto „pay as you go” poate fi o optiune foarte buna. Cu toate acestea, este important sa se cerceteze bine planul pentru a se asigura ca este un plan cuprinzator, din moment ce unele caracteristici ale asigurarii auto pot fi cerute de lege.

Exista cateva moduri diferite prin care companiile stabilesc primele pentru acest tip de asigurare. Unele companii permit clientilor sa estimeze cat de mult cred ca reusesc sa conduca intr-o luna si sa plateasca pentru asta in avans.

In cazul in care depasesc limita impusa de comun acord, clientii pot suna la compania de asigurari si cere o prelungire de cativa kilometri pentru un cost suplimentar. Mai tarziu, in cazul in care este facuta o cerere, iar distanta este mai mare decat cea pe care a raportat-o clientul catre companie, acesta isi poate pierde asigurarea.

Cea de-a doua metoda implica instalarea unui dispozitiv de urmarire in masina, care tine evidenta distantei parcurse si ajusteaza corespunzator prima lunara. Cei care depasesc distanta alocata vor constata ca acest tip de asigurare poate deveni foarte scumpa intr-un timp foarte scurt.

Asigurarea auto „pay as you go” este inca destul de rara, dar probabil ca aceasta va deveni mai cunoscuta pe masura ce oamenii vor dori sa economiseasca bani si sa conduca mai putin pentru a ajuta mediul inconjurator.

Pentru mai multe detalii cu privire la rca auto accesati https://www.rcautoieftin.ro/.

Share Button

Comments (1)

  • Ora Exacta

    Imi ocupam si eu timpul si am dat peste articolul de mai sus al dvs.
    asa ca mi-am zis ca trebuie sa va apreciez pentru ceea ce realizarea acestei pagini.

Leave a Comment