Ce este monitorul Holter?

Ce este monitorul Holter?

Ce este monitorul Holter?

Prezentare generala

Monitorul Holter este un dispozitiv mic, portabil, care tine evidenta ritmului cardiac. Medicul dumneavoastra va poate solicita sa purtati un monitor Holter timp de una pana la doua zile. In acest timp, aparatul inregistreaza toate bataile inimii.

Un test de monitorizare Holter EKG este efectuat de obicei dupa un test traditional pentru a va verifica ritmul inimii (electrocardiograma), mai ales daca electrocardiograma nu ofera medicului dumneavoastra suficiente informatii despre starea inimii.

libris.ro

Medicul dvs. utilizeaza informatiile capturate pe monitorul Holter pentru a afla daca aveti o problema cu ritmul cardiac. Daca monitorizarea standard a holterului nu va capteaza bataile neregulate ale inimii, medicul dumneavoastra va poate sugera un monitor Holter fara fir, care poate functiona timp de cateva saptamani.

Unele dispozitive personale, cum ar fi ceasurile inteligente, ofera monitorizare electrocardiograma. Adresati-va medicului dumneavoastra daca aceasta este o optiune pentru dumneavoastra.

Daca aveti semne sau simptome de probleme cardiace, cum ar fi batai neregulate ale inimii (aritmie) sau lesin inexplicabil, medicul dumneavoastra poate sa comande un test numit electrocardiograma. O electrocardiograma este un test scurt, neinvaziv, care utilizeaza electrozi intepati in piept pentru a va verifica ritmul inimii.

Cu toate acestea, uneori, o electrocardiograma nu detecteaza nicio neregula in ritmul inimii, deoarece sunteti conectat la masina doar pentru o perioada scurta de timp. Daca semnele si simptomele dvs. sugereaza ca un ritm cardiac neregulat ocazional poate provoca afectiunea dumneavoastra, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa purtati un monitor Holter pentru o zi sau pentru mai multe zile.

In acel moment, monitorul Holter ar putea sa detecteze nereguli in ritmul inimii pe care o electrocardiograma nu le-a detectat. Medicul dvs. poate, de asemenea, sa comande un monitor Holter daca aveti o afectiune cardiaca care va creste riscul unui ritm cardiac anormal. Medicul dvs. va poate sugera ca purtati un monitor Holter pentru o zi sau doua, chiar daca nu ati avut simptome de batai anormale ale inimii.

Care sunt riscurile unei asemenea testari?

Nu exista riscuri semnificative implicate in purtarea unui monitor Holter, altul decat disconfortul posibil sau iritarea pielii in locurile in care au fost plasati electrozii.

Cu toate acestea, monitorul Holter nu se poate uda sau va fi deteriorat. Nu inotati si nu va scaldati in tot timpul in care purtati monitorul holter. Cu toate acestea, daca aveti un monitor fara fir Holter, vi se va arata cum sa deconectati si sa reconectati senzorii si monitorul astfel incat sa puteti face dus sau baie.

Monitoarele Holter nu sunt de obicei afectate de alte aparate electrice. Evitati, totusi, detectoarele de metal, magnetii, cuptoarele cu microunde, paturile electrice si masinile de ras si periutele de dinti in timp ce le purtati, deoarece aceste dispozitive pot intrerupe semnalul de la electrozi la monitorul Holter. De asemenea, pastrati-va telefoanele mobile si playerele de muzica portabile la cel putin 6 inci de monitor pentru acelasi motiv.

Asadar, in cazul in care cardiologul dvs. va solicita o monitorizare Holter EKG, nu aveti nici un motiv de ingrijorare in ceea ce priveste procedura.

Share Button

Leave a Comment