Ce este lipoaspiratia?

Ce-este-lipoaspiratia

Ce este lipoaspiratia?

Una dintre cele mai des intalnite interventii estetice din Romania este fara doar si poate lipoaspiratia, iar atunci cand discutam despre lipoaspiratie trebuie mentionat faptul ca aceasta este cea mai eficienta si cea mai rapida modalitate de remodelare a corpului fara a fi nevoie de depunerea de efort fizic considerabil sau fara a fi nevoie de o dieta.

In urma unei interventii de lipoaspiratie se pot elimina depozitele de grasime care se regasesc in diferite zone ale corpului, precum in zona abdominala de exemplu sau in zona coapselor, in zona soldurilor, in zona feselor, in zona bratelor, in zona gatului, sau in alte zone ale corpului.

Un amanunt foarte important care trebuie amintit in acest articol este faptul ca in prezent exista mai multe tipuri de lipoaspiratie, iar medicul impreuna cu pacientii vor stabili care este tipul de lipoaspiratie pentru fiecare pacient in parte.

libris.ro

Interventia de lipoaspiratie se efectueaza sub anestezie generala si presupune ca si o etapa initiala a operatiei infiltrarea zonelor vizate cu o solutie speciala, care are rol analgezic local anticoagulant.

Si daca tot am adus in discutie faptul ca exista mai multe tipuri de lipoaspiratie, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta putin despre fiecare tip de lipoaspiratie in parte.

In primul rand exista lipoaspiratie clasica, iar in acest caz in tesuturi se infiltreaza o solutie speciala care trebuie sa solubizeze grasimea, iar cu ajutorul unei canule speciale care este atasata la un stistem vacuum, prin mici incizii chirurgul va reusi sa aspire toata grasimea topita, oferind astfel o silueta foarte frumos conturata.

Apoi, trebuie mentionat faptul ca exista lipoaspiratie cu laser, care spre deosebire de lipoaspiratia clasica despre care am vorbit adineaori, este diferita. In acest caz, chirurgul utilizeaza o canula speciala care contine o fibra de tip laser, care are rolul de a incalzi si de a lichefia grasimea.

Exista apoi si lipoaspiratie asistata electric, aceasta fiind o o varianta a interventiei chirurgicale clasice, insa in acest caz miscarea canulei este accelerata prin intermediul unui sistem mecanic.

In ceea ce priveste acest tip de lipoaspiratie trebuie mentionat faptul ca principalul avantaj pe care il are in fata interventiei chirurgicale clasice este viteza mult mai mare cu care grasimea este inlaturata.

Apoi mai exista si lipoaspiratia cu ultrasunete, iar acest tip de interventie chirurgicala foloseste energia produsa de ultrasunete. Aceasta distinge tinutul adipos de toate celelalte tesuturi iar aici discutam despre tesut muscular, tesut osos sau vase de sange. Lipoaspiratia cu ultrasunete este foarte eficienta si elimina depozitele de grasime cu o precizie foarte mare.

Asadar, persoanele care prezinta depozite de grasime in diferite zone ale corpului precum (fese, coapse, gat, brate, abdomen, etc), pot opta cu incredere pentru o interventie de lipoaspiratie, iar datorita faptului ca exista mai multe tipuri de lipoaspiratie, medicul le va propune pacientilor sau pacientelor cea mai buna solutie.

De regula insa, cei mai multi chirurgi aleg sa le recomande pacientilor sau pacientelor lipoaspiratia cu laser, insa acestia pot efectua fara probleme orice alt tip de lipoaspiratie.

Share Button

Leave a Comment