Ce este important sa stii cand iti cumperi un PC?

Ce este important sa stii cand iti cumperi un PC?

Ce este important sa stii cand iti cumperi un PC?

In momentul in care intentionezi sa iti cumperi un PC, trebuie sa fii constient de faptul ca poti sa gasesti calculatoare complete, care sa vina cu unitate centrala, mouse, tastatura, monitor si sistem de boxe; sau poti sa gasesti doar unitatea centrala iar apoi sa trebuiasca sa iti cumperi perifericele.

Cu siguranta calculatoarele complete sunt mai scumpe, asa ca poti alege sa iti cumperi calculatorul pe bucati, iar astfel poti sa iesi mult mai ieftin.

In acest caz, cel mai bine ar fi sa iti indrepti atentia spre calculatoare second hand, iar astfel iti vei indrepta atentia si spre monitoare second hand, in timp ce mouse-ul si tastatura sau boxele le poti alege noi, acestea fiind ieftine.

Alegerea unui calculator insa va fi influentata de foarte multi factori, iar aici putem sa amintim de exemplu scopul in care vei avea de gand sa folosesti echipamentul.

Cu siguranta nu se merita sa iti indrepti atentia spre un PC nou, atata timp cat tu ai de gand sa folosesti calculatorul foarte rar, iar atunci cand il folosesti sa o faci pentru a viziona filme sau pentru a asculta muzica, ori pentru a naviga pe internet.

In acest caz, nu doar ca o unitate centrala second hand iti este suficienta, ci si un monitor second hand, dar si tastatura sau mouse – ul pot fi second hand, insa acestea din urma fiind destul de ieftine, pot fi achizitionate chiar si noi.

Tot atunci cand ai de gand sa iti cumperi un calculator, trebuie sa tii cont si de cati bani ai la dispozitie pentru a-ti alege un model anume. De ce? Pentru ca trebuie sa iti alegi un calculator care sa se incadreze in bugetul tau, dar care sa fie capabil sa iti ofere si performantele dorite.

libris.ro

Aici insa, tine totul si de specificatiile tehnice ale echipamentului, pentru ca performantele sale depind de specificatiile tehnice, iar specificatiile tehnice depind de pret, iar pretul trebuie sa fie ales in asa fel incat sa fie acoperit de bugetul de achizitie.

Tot aici este important de mentionat faptul ca un utilizator care intentioneaza sa isi cumpere un calculator, daca are de gand sa isi aleaga o unitate centrala noua, ar trebui sa isi aleaga si un monitor nou, la fel cum este si cazul in care daca isi alege o unitate centrala second hand, trebuie sa isi aleaga si un monitor second hand.

Pe langa scopul in care va fi folosit echipamentul, si pe langa bugetul avut la dispozitie, cu siguranta trebuie tinut cont si de toate programele care vor fi instalate in calculator, pentru ca acestea trebuie sa ruleze perfect.

Rularea perfecta a programelor insa depinde foarte mult de specificatiile tehnice pe care le are calculatorul, motiv pentru care cei care intentioneaza sa isi instaleze cine stie ce programe, ar trebui sa isi aleaga un calculator cu specificatii tehnice notabile.

Asadar, acestea sunt cateva dintre detaliile care conteaza foarte mult atunci cand se doreste achizitionarea unui calculator.

divisima.com

Share Button

Leave a Comment