Ce este Google pagerank?

Ce este Google pagerank?

Ce este Google pagerank?

SEO este un proces care isi propune sa ridice rank-ul site-ului dumneavoastra in cautarile oamenilor de pe cele mai importante motoare de cautare. De exemplu, daca va duceti pe Google si cautati webdesign, acest motor de cautare va va da niste informatii care se bazeaza pe informatiile despre site-ul respectiv.

Daca cel care creaza site-ul este din Bucuresti, va selecta dintre toate site-urile indexate pe cele care sunt in Bucuresti sau in apropierea lui si le va afisa pe pagina de rezultate de cautare.

Prin tutoriale seo puteti afla multe date despre SEO. Practic SEO isi propune sa ia site-ul dumneavoastra orice tema ar avea acesta, sa ii asocieze niste cuvinte cheie si apoi sa il indexeze in motoarele de cautare cum ar fi Google, Yahoo!, Bing, etc. Sa spunem ca aveti de exemplu un site care vinde flori.

Cand cineva intra pe Google si scrie florarie online, site-ul dumneavoastra va fi afisat printre primele rezultate. Cand vreti sa cautati un anume produs, veti cauta acel produs pe site-urile care se regasesc in prima sau a doua pagina in cautarile pe Google.

Rar se intampla ca userii sa caute mai jos sa zicem de paginile 5-6, asta deoarece acestia cauta produsul si nu un site anume. Propietarii unui site trebuie sa stie ca site-ul este cu atat mai valoros, cu cat se afla mai sus in rank. Practic asta inseamna SEO. Cum ne ajuta acesta?

Creste vizibilitatea, creste numarul de utilizatori, creste numarul de potentiali clienti, etc. Ce este Google pagerank? Acesta reprezinta gradul de cuantificare SEO oferit de catre Google. Daca de exemplu avem site-ul Youtube pe care publicam niste videoclipuri, trebuie ca Google sa stie ca daca cineva cauta acest site, va trebui sa fie primul in pagina. Practic acesta este Google pagerank.

Acesta are o cifra de la 0 la 10 si cu cat aceasta este mai mare, cu atat site-ul este plasat mai sus in rezultatele cautarilor, fiind mai vizibil in cautarea pe care o intreprind userii. Ca sa va imbunatatiti acest pagerank, puteti sa folositi mai multe procedee.

Dintre acestea cele mai importante sunt tagurile, robots, keywords, description, linkurile care sunt de doua tipuri follow si nofollow. Importanta este si posibilitatea de share, practic cu cat site-ul dumneavoastra este mai raspandit in retelele de socializare, cu atat valoarea pagerank-ului va creste. Bineinteles indexarea unei pagini Google este extrem de importanta. Sa spunem ca aveti un site pe care puneti informatii despre dumneavoastra sau despre produsele pe care vreti sa le comercializati.

Ce este foarte important este sa aveti cat mai mult scris pe pagina dumneavoastra. De exemplu, numele dumneavoastra, cu ce va ocupati, o scurta descriere a ceea ce faceti, ce experienta aveti si bineinteles care este ratingul dumneavoastra pe anumite domenii.

Practic Google intra pe site-ul dumneavoastra si va gasi cuvintele cheie, cuvintele care apar cel mai des pe pagina dumneavoastra. Cu cat folosim un cuvant cheie mai mult, cu atat Google va indexa pagina respectiva pe acel cuvant si isi va axa traficul pe acesta.

divisima.com

Share Button

Leave a Comment