Ce este electrostimularea si cum a aparut?

Ce este electrostimularea si cum a aparut?

Ce este electrostimularea si cum a aparut?

Pentru ca sunt tot mai multi cei care vand electrostimulator, va prezentam mai multe despre aceasta procedura.

Luigi Galvani (1761) a furnizat primele dovezi stiintifice ca curentul poate activa muschiul. In secolele XIX si XX, cercetatorii au studiat si documentat proprietatile electrice exacte care genereaza miscari musculare.  S-a descoperit ca functiile corpului induse de stimularea electrica au provocat modificari pe termen lung ale muschilor.

In anii 1960, oamenii de stiinta ai sportului sovietic au aplicat EMS in formarea sportivilor de elita, pretinzand castiguri de forta de 40%.  In anii 1970, aceste studii au fost impartasite in timpul conferintelor cu institutiile de sport occidentale.

Cu toate acestea, rezultatele au fost conflictuale, probabil datorita faptului ca mecanismele in care EMS a actionat au fost prost intelese. Studiile recente ale fiziologiei medicale  au evidentiat mecanismele prin care stimularea electrica determina adaptarea celulelor musculare si a vaselor de sange si nervi.

Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) certifica si elibereaza dispozitivele EMS in doua categorii largi: dispozitivele de tip over-counter (OTC) si dispozitivele cu prescriptie medicala. Dispozitivele OTC sunt comercializate numai pentru tonifierea musculara; dispozitivele cu prescriptie medicala pot fi achizitionate numai cu o reteta medicala pentru terapie. Dispozitivele de prescriptie ar trebui utilizate sub supravegherea unui medic autorizat, pentru urmatoarele utilizari:

Relaxarea spasmelor musculare;

Prevenirea sau intarzierea atrofiei de neutilizare;

divisima.com

Cresterea circulatiei sanguine locale;

Reeducarea musculara;

Imediat stimularea post-chirurgicala a muschilor pentru a preveni tromboza venoasa;

Mentinerea sau cresterea intervalului de miscare.

FDA mandateaza ca manualele sa prezinte contraindicatii, avertismente, masuri de precautie si reactii adverse, inclusiv: nu sunt folosite pentru purtator de stimulator cardiac; nici o utilizare pe parti vitale, cum ar fi nervii sinusului carotidian, peste piept sau peste creier; prudenta in timpul utilizarii in timpul sarcinii, menstruatiei si a altor conditii particulare care pot fi afectate de contractiile musculare; efectele adverse potentiale includ iritarea pielii si arsuri

Numai dispozitivele certificate de FDA pot fi vandute legal in SUA fara prescriptie medicala. Acestea pot fi gasite pe pagina web FDA corespunzatoare pentru dispozitivele certificate.

Dispozitivele neprofesionale vizeaza consumatorii de pe piata interna  cu unitati care pot fi purtate, in care circuitele EMS sunt continute in articole de imbracaminte asemanatoare curelelor sau alte articole de imbracaminte.

Relax-A-Cizor a fost un brand  fabricat de compania americana Relaxacizor, Inc.

Incepand cu anii 1950, compania a comercializat dispozitivul pentru utilizarea in pierdere in greutate si fitness. Electrozii din dispozitiv au fost atasati de piele si au provocat contractii musculare prin intermediul curentului electric.  Dispozitivul a cauzat 40 de contractii musculare pe minut in muschii afectati de punctele nervoase ale motorului in zona fiecarui tampon.

Instructiunile de utilizare au recomandat utilizarea dispozitivului cu cel putin 30 de minute pe zi pentru fiecare zona de plasare si a sugerat ca utilizatorul ar putea sa-l foloseasca pentru perioade mai lungi, daca doresc. Dispozitivul a fost oferit intr-o serie de modele diferite care au fost alimentate fie de baterie, fie de curentul de uz casnic.

libris.ro

Relax-A-Cizors a avut de la 1 la 6 canale. Doua placute (sau electrozi) au fost conectate prin fire la fiecare canal. Utilizatorul a aplicat de la 2 la 12 placute in diferite parti ale corpului. Pentru fiecare canal a existat un cadran care intentiona sa controleze intensitatea curentului electric care curgea in corpul utilizatorului intre cele doua placute conectate la acel canal.

Share Button

Leave a Comment