Ce este criptomoneda?

Ce este criptomoneda?

Pentru cei care nu stiu, criptomoneda este numerar digital pentru era digitala. Este similar cu banii obisnuiti, asa ca trebuie doar sa va ganditi la euro sau la dolari care sunt bani fizici. Criptomoneda reprezinta acelasi lucru, insa este digitala, fara a fi nevoie de transportul bacnotelor sau al monedelor.

Ce pot face cu cryptocurrency?

In afara de cumpararea si vanzarea de cryptomonedey, puteti face multe alte lucruri atunci cand detineti o criptomoneda, iar in continuare veti descoperi cateva exemple:

  • Cumparaturi la magazin: Peste 100.000 de comercianti accepta Bitcoin, inclusiv Microsoft, Overstock si NewEgg.
  • Platiti nota la restaurant: La nivel mondial, poti lua masa sau poti sa mergi la mii de restaurante folosind Bitcoin sau Bitcoin Cash.
  • Doneaza pentru cauze: GiveCrypto.org este un non-profit care distribuie criptomoneda persoanelor care traiesc in saracie. Arhiva Internet, Fundatia Mozilla si Fundatia Wikimedia (doar pentru a numi cateva) accepta si toate donatiile in Bitcoin.
  • Cadou: O criptomoneda reprezinta cu siguranta un cadou minunat pentru prieteni si familie.
  • Calatoriti in lume: Deoarece criptomoneda nu este legata de o anumita tara, calatoria cu criptomonede poate oferi reducerea taxelor de schimb. Exista deja o comunitate mica, dar infloritoare, de „nomazi crypto”, care in primul rand, sau in unele cazuri exclusiv, folosesc cripto atunci cand calatoresc.

Ce criptomoneda ar trebui sa cumpar?

Ideal ar fi sa va indreptati atentia spre o platforma de unde sa puteti cumpara Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) si Ethereum Classic (ETC). O optiune simpla este cumpararea unei parti din fiecare moneda. Este o modalitate simpla de a incepe fara a juca favorite.

O alta optiune buna este sa va intrebati ce sperati sa faceti cu cripto si sa alegeti moneda care va va ajuta sa va atingeti obiectivele. De exemplu, daca doriti sa cumparati un tricou cu crypto, atunci Bitcoin ar putea fi o optiune buna, deoarece este cea mai acceptata criptomoneda. Pe de alta parte, daca doriti sa jucati un joc de carti digitale, atunci Ethereum este o alegere populara.

Cand este cel mai bun moment pentru a cumpara criptomonede?

libris.ro

Daca aveti in plan sa cumparati criptomonede pentru a le oferi cadou sau pentru a le cheltui, atunci veti dori sa le cumparati inainte de a planifica utilizarea acestora. Cand este momentul cel mai bun? La fel ca multe decizii financiare, depinde de o multime de factori: care este criptomoneda cumparata, motivul pentru care o cumparati, care este situatia dvs. financiara mai apoi si care este starea actuala a pietei.

Vanzarea criptomonedelor

Exista persoane care aleg sa cumpere criptomonede atunci cand preturile sunt foarte atractive, pentru ca mai apoi sa se intereseze unde pot vinde criptomonede si bitcoin, cand doresc sa le vanda la preturi mai mari, pentru a obtine profit.

In cazul in care va aflati in aceasta situatie si doriti sa va vindeti criptomonedele, trebuie sa stiti ca spre deosebire de piata bursiera, pietele crypto nu se inchid niciodata. Puteti vinde oricand criptomonedele.

Cum vand criptomoneda?

Vanzarea pe un schimb este de obicei usoara, insa trebuie sa va indreptati atentia spre o platforma de renume, pentru a face o afacere foarte buna. Puteti de-asemenea sa vindeti criptomonedele la un ATM.

Cand este cel mai bun moment pentru a vinde criptomoneda?

Atunci cand luati o decizie cu privire la momentul vanzarii (sau nu), va trebui sa luati in considerare lucruri precum finantele dvs., toleranta la risc, consecintele fiscale si de ce ati cumparat cripto. Pe masura ce descoperiti raspunsurile, ceea ce veti gasi este ca situatia dvs. – ca situatia tuturor, este unica, ceea ce inseamna ca nu exista niciun moment „cel mai bun” universal pentru a vinde criptomoneda.

Ce este mineritul criptomonedelor?

Mineritul este procesul de validare a tranzactiilor altor persoane cu un computer si apoi adaugarea acestora la lista lunga, publica, a tuturor tranzactiilor cunoscute sub numele de blockchain. In schimb, oamenii sunt recompensati cu criptomoneda.

Oricine are un computer si o conexiune la internet poate deveni miner. Dar inainte de a va entuziasma, merita mentionat faptul ca mineritatea nu este intotdeauna profitabila.

In functie de mai multi factori, cum ar fi criptomoneda pe care o mineriti, cat de rapid este calculatorul dvs. si costul energiei electrice din zona dvs., puteti ajunge sa cheltuiti mai mult pentru minerit decat castigati inapoi in criptomonede.

Criptomonedele sunt anonime?

divisima.com

In general, nu. Desi cateva criptomonede sunt intr-adevar anonime, marea majoritate (inclusiv Bitcoin si Ethereum) nu sunt. Cu aceste criptomonede, toate tranzactiile sunt disponibile publicului, iar expertii pot utiliza in general aceste informatii – impreuna cu software-ul sofisticat – pentru a urmari tranzactiile inapoi proprietarilor originali.

Share Button

Leave a Comment