Ce este cremarea?

Ce este cremarea?

Ce este cremarea?

divisima.com

Dat fiind faptul ca in orasele mari ale tarii se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci disponibile, multe familii greu incercate care nu au cumparat locuri de veci, aleg ca in loc sa isi inmormanteze decedatii, sa ii incinereze. Vom discuta in urmatoarele randuri despre acest subiect, pentru ca este de o importanta majora, iar incinerarea ia amploare in tara noastra.

Raspandita din ce in ce mai mult si in tara noastra, cremarea trupului defunctului este astazi o practica care poate fi realizata intr-o serie lunga de structuri autorizate, in special in concordanta cu organizatiile din zonele cimitirului. Dar cum are loc cremarea ? Care sunt caracteristicile acestui proces? Incercam sa dezvaluim toate caracteristicile principale ale acestui mod alternativ de tratare a trupului decedatului si sa intelegem care sunt etapele prin care acesta este realizat.

Cuptorul crematoriu

Elementul central al procesului de cremare este un incinerator, o structura capabila sa trateze resturile corpurilor umane la temperaturi ridicate, accelerand astfel obtinerea rezultatului dorit.

Cuptorul crematoriu este realizat in general prin suprapunerea a doua parti distincte ale sistemului, separate intre ele cu material refractar. Arderea poate avea loc in schimb folosind diferite sisteme, cum ar fi, de exemplu, incalzirea peretilor cuptorului prin utilizarea de rezistente electrice sau de gaz sau prin utilizarea de flacara directa. In orice caz, temperaturile atinse in interiorul structurii vor putea atinge 900 – 1.000 de grade.

Ce este cremarea?

Incinerarea se face prin introducerea in crematoriu a sicriului cu corpul neinsufletit: asezat pe o suprafata plana, sicriul este apoi transportat in interiorul cuptorului prin ghidajele de metal care imping in partea superioara a incineratorului

libris.ro

In acest fel, corpul decedatului si sicriul iau foc rapid, iar cenusa si oasele calcifiate vor cadea in partea inferioara a cuptorului, unde arderea se va finaliza.

Datorita prezentei unui sistem de ventilatie adecvat, circulatia aerului (si, prin urmare, a oxigenului) necesara pentru ardere va fi garantata pe intreaga durata a procesului, care va fi in orice caz supusa monitorizarii periodice de catre operatori, care ele pot controla evolutia aceluiasi prin nisele speciale plasate pe peretii cuptorului.

Dupa cateva ore, dupa finalizarea procesului, ramasitele vor fi impinse in afara instalatiei, de-a lungul unei zone de racire. In aceasta zona, cenusa va fi colectata si asezata pe o sita vibranta, care poate elimina praful cel mai fin, pastrand doar acele ramasite care vor trece apoi in ultima faza de tratament.

Colectia de cenusa

Asa cum am avut ocazia sa facem un rezumat in randurile anterioare, ramasitele sunt tratate in continuare cu o etapa finala a procesului: un magnet va separa materialul metalic continut in cenusa (cuie de sicriu, proteze etc.) permitand identificarea cenusii reale de colectati si sigilati in interiorul unei urne , care va fi apoi livrata rudelor. Va rugam sa retineti ca legislatia italiana actuala nu permite dispersia „gratuita” a cenusii: vom discuta despre aceasta intr-o atentie separata.

Acestea sunt asadar pe scurt cateva lucruri despre incinerare pe care trebuie sa le cunoastem cu totii, dat fiind faptul ca din ce in ce mai des are loc incinerarea decedatilor in tara noastra.

Share Button

Leave a Comment