Ce cred batranii despre caminele de batrani?

Ce cred batranii despre caminele de batrani?

Ce cred batranii despre caminele de batrani?

libris.ro

Exista in Romania o multime de batrani care locuiesc singuri, batrani care nu au copii, nepoti sau alte rude care sa ii ingrijeasca, iar pentru acestia fiecare zi poate insemna un adevarat calvar.

Odata cu inaintarea in varsta, batranilor le va fi din ce in ce mai greu sa isi poata gati, sa isi poata spala hainele sau sa poata mentine curatenia in casa in care traiesc.

Acestia pot alege sa se cazeze in diferite camine batrani private, insa de multe ori refuza la inceput aceasta posibilitate pentru ca nu au o parere tocmai buna despre caminele de batrani.

divisima.com

Multi batrani considera ca daca ajung sa traiasca intr-un camin de batrani, acolo nu au voie sa faca nimic, ci stau doar intre patru pereti.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa, pentru ca batraneii care ajung sa locuiasca intr-un camin de batrani, au o multime de avantaje si de beneficii, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre acest aspect.

In primul rand, un batran care ajunge sa traiasca intr-un camin pentru persoanele invarsta trebuie sa fie constient de faptul ca va primi cele trei mese ale zilei. Ce poate fi mai important pentru un batran in fiecare zi, decat sa primeasca mancare calda, de trei ori pe zi, plus una sau doua gustari?

Fireste, sa aiba sanatate. Ei bine, cei care nu sunt tocmai sanatosi si care urmeaza fel si fel de tratamente, primesc zi de zi medicamentele pe care medicul li le-a prescris pentru a se trata, insa mai mult decat atat, azilele de batrani au si personal medical, pentru ca batranii sa fie tratati pe loc atunci cand situatia o cere.

Se stie faptul ca pentru batranii care locuiesc singur, o alta misiune complicata este reprezentata de spalarea hainelor. Ei bine, caminele pentru batrani dispun de spalatorii rufe si uscatorii rufe. Acest lucru inseamna mai exact ca toate hainele batranilor vor fi spalate si uscate ori de cate ori va fi nevoie.

Apoi, important de precizat este faptul ca fiecare batran va avea camera sa, unde va dormi intr-un pat cu o saltea de vis. Acesta nu poate fi decat alt motiv de bucurie pentru orice batranel.

Batranii care se muta de acasa la un camin pentru oameni invarsta vor fi scosi afara zi de zi in cadrul activitatilor de recreere specifice caminului, iar acestia vor fi insotiti de catre personalul caminului.

Nu trebuie uitat nici faptul ca batraneii vor putea socializa cu cei din jur si vor putea lega chiar prietenii atata timp cat vor locui la camin.

Important de precizat este faptul ca toate aceste servicii se platesc, insa si mai important este faptul ca batraneii care vor trai la camin vor avea o batranete linistita, o batranete lipsita de griji, o batranete ca in povesti.

Deci, cea mai buna solutie pentru persoanele invarsta si care nu au pe nimeni, este aceea de a locui intr-un camin de batrani, pentru ca acolo au cele mai bune conditii de trai.

Share Button

Leave a Comment