Ce aduce nou Android Pie?

Ce aduce nou Android Pie?

libris.ro

Ai un iPhone vechi care s-a stricat si nu stii daca sa il repari sau poate sa faci o schimbare trecand la Android? Daca esti dispus sa acoperi diferenta de pret de la o schimbare acumulator iphone 6 plus la un flagship Android, iata ce are noul Pie sa iti ofere:

Lansat oficial pe 6 August 2018, noul Android 9.0 vine cu un nou aspect, navigare diferita, mult mai multa inteligenta artificiala precum si capacitate adaptiva a bateriei, ce poate studia tiparele de utilizare a telefonului pentru a administra resursele in mod eficient. Dupa cum era de asteptat, primele telefoane care au beneficiat de noul update au fost cele din seria Pixel.

Mai sunt insa si alti producatori care au declarat ca vor adopta noua versiune in viitorul apropiat. Primii au fost cei de la Nokia, primul device ce va beneficia de Android Pie urmand sa fie Nokia 7 Plus.Sansele ca flagship-urile lui 2017 si 2018 sa treaca la Pie anul acesta sunt insa reduse.

In ce consta noul tip de navigare?

Odata cu versiunea Pie Android propune un nou sistem de utilizare a telefonului bazat pe o singura pictograma situata in partea de jos a ecranului. Acesta poate fi bineinteles dezactivat la dorinta utilizatorului. La o apasare lunga pe acesta, Google Assistant se va afisa pe ecran. Putem astfel deduce accentul pus pe folosirea asistentului virtual in noua editie.

De asemenea, butoanele clasice de navigare au fost inlocuite de gesturi dupa modelul consacrat de iPhone X. Astfel, orice operatiune va putea fi efectuata prin glisari simple in partea de jos a ecranului.

O alta noutate consta in prezenta bateriei adaptative. Aceasta se foloseste de machine learning pentru a observa comportamentul utilizatorului si tiparele de folosire a telefonului pentru a prezice ce aplicatii va utiliza acesta in viitorul apropiat si a opri alocarea de resurse catre cele ce nu urmeaza a fi folosite.

O alta functie bazata pe inteligenta artificiala implementata de Google este Slices. Aceasta permite deconstruirea functiilor unei aplicatii si redistribuirea lor in alte sectiuni ale sistemuliui de operare. De exemplu, la o cautare a unei informatii pe Google, se va putea afisa sectiunea dintr-o anumita aplicatie ce este relevanta pentru cautarea respectiva.

Pe modelul iPhone Screentime, noul Dashboard permite utilizatorului sa vada cat timp a petrecut in fiecare aplicatie in parte si ce actiuni a desfasurat.

De asemenea se pot prestabili anumite limite de timp pentru a reduce timpul petrecut pe telefon. Acest lucru il face si functia Nu Deranjati, ce reduce impactul vizual si audio al notificarilor la minim. Functia va porni automat daca intoarceti telefonul cu fata in jos, fiind ideala pentru somn.

De asemenea, in contextul atentiei crescute acordate securitatii la nivel global, Android isi aduce contributia prin autentificare biometrica ce permite o mai buna confidențialitate in cazul platilor, protectie sporita contra virusilor informatici, restricționarea accesului la microfonul telefonului, camera foto sau orice alți senzori atunci cand aplicațiile ce le-ar necesita nu funcționeaza sau ruleaza în fundal.

Share Button

Leave a Comment