Cateva trucuri pentru o parola puternica?

Cateva trucuri pentru o parola puternica?

libris.ro

Cateva trucuri pentru o parola puternica?Nu-ti imagina faptul ca cei de la un service GSM fac doar reparatii in genul celor legate de defectiunile care apar la difuzor, microfon sau activitati cum ar fi o inlocuire display iPhone cu ServiceGSM.ro sau o transformare a cartelei SIM in micro-SIM.

Ei fac mai mult de atat, ocupandu-se si de partea de soft. Deseori vin la ei persoane care si-au uitat parola la telefon sau care au alte probleme legate de soft.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre cum trebuie sa procedezi pentru a-ti crea o parola puternica si de diferite trucuri pe care trebuie sa le stii. Inainte de asta, insa, avem pentru tine o recomandare.

divisima.com

Site-ul Servicegsm.ro iti sta la dispozitie astfel incat sa poti intra usor in legatura cu cei de la acest service GSM pentru a face o inlocuire de display iPhone sau pentru a beneficia de astfel de servicii.

Cel mai des, telefoanele inteligente sunt folosite pentru navigarea pe internet. Pentru a beneficia de utilizarea unor servicii, unele site-uri presupun crearea de conturi. Este important ca parola pe care o folosesti sa fie una puternica.

Nu-i nimeni care sa-si doreasca sa-i fie sparta parola de la Facebook, Mail sau de la alte servicii importante. Trucurile care vor urma te vor ajuta sa stii ce ai de facut pentru a-ti crea o parola puternica, pe care sa nu o uiti cu usurinta.

•    Trucul cu parola de baza

Ideea aici este urmatoarea: ai nevoie de o parola de baza pe care sa o folosesti la toate conturile pe care le ai, iar la parola de baza sa adaugi numele serviciului folosit. De exemplu, daca parola ta de baza este „23?1asr”, parola pentru Facebook ar trebui sa fie „23?1asrFacebook”.

•    Lungimea caracterelor

Este bine sa stii faptul ca o parola de 8 sau mai multe caractere, poate fi sparta mai greu. Parolele mai mici sunt total neindicate, deoarece pot fi sparte foarte usor. O parola formata din 6 numere poate fi sparta in doar 9,7 secunde, iar una de 6 litere mici in 50 de minute. Cu cat caracterele sunt mai putine, cu atat combinatiile sunt mai putine si ele, iar parola poate fi mai usor de spart.

•    Programe care genereaza parole

Daca nu stii ce parola sa folosesti, afla ca sunt anumite programe care genereaza parole puternice. Ca sa-ti fie usor sa retii o astfel de parola, poti crea o propozitie cu ajutorul elementelor respective. De exemplu, daca parola ti-a generat combinatia „mb3cd1ced10omo”, poti forma propozitia „Mai bine 3 copii decat 1 care este de 10 ori mai obraznic.”.

•    Foloseste caractere exotice

Cel mai greu sunt de spart parolele care contin caractere exotice. Acestea induc hackerii in eroare, deoarece ei cred ca au de spart o parola din mai multe caractere decat este ea in realitate. Poti folosi caractere ca: ©, ®, ™ sau ½. Ele presupun o combinatie de 5 taste, astfel incat sansele de ghicire a parolei se diminueaza substantial. De exemplu, pentru parola „ana©mail2011”, este necesara folosirea a 16 taste, pe cand hackerului ii apar 12 taste. Este cea mai sigura cale de a crea o parola puternica.

Incearca sa folosesti parole cat mai puternice, care sa nu fie cuvinte sau cifre, deoarece astfel de parole sunt extrem de usor de spart. Tine cont de cele amintite mai sus si pastreaza-ti datele in siguranta.

Share Button

Leave a Comment