Cateva date despre acumulatorii Allview pentru laptopuri

Cateva date despre acumulatorii Allview pentru laptopuri

Cateva date despre acumulatorii Allview pentru laptopuriAcumulatorii reprezinta un element cheie al telefoanelor, tabletelor, notebook-urilor si laptop-urilor. Avand in vedere ca brandul Allview aduce componente pentru diferite dispozitive din China pe care apoi le comercializeaza sub brandul propriu, este normal ca si bateriile importate sa fie rebranduite sub marca Allview.

In decursul anilor,aceasta marca romaneasca de dispozitive si gadgeturi IT si-a facut un renume si a devenit o concurenta puternica pentru diferite marci de prestigiu cum ar fi iPhone, Microsoft, Samsung, HTC, Huawei, Motorola, Dell, Toshiba,  Fujitsu, LG, etc.

Indiferent de producator, acumulatorii Allview pentru laptopuri se degradeaza in timp. Durata maxima de utilizare a unei baterii poate scadea de la circa 2 ore la 30 minute, doar dupa 2 ani de folosire a unui laptop. Insa se pot urma niste pasi prin care acumulatorilor li se poate prelungi durata de utilizare.

Datorita oxidarii unor componente interne, capacitatea de incarcare a unei baterii scade in timp, ajungandu-se inevitabil la o degradare accentuata. Viteza de degradare a unei baterii Li-ion este influentata decisiv de temperatura la care este folosita si de numarul de incarcari.

Primul lucru care trebuie facut pentru a prelungi durata de viata a  acumulatorului unui laptop Allview este acela de a folosi un suport de laptop cu ventilator, asa numitul coolpad, pentru a putea mentine temperatura sub 250 C. Trebuie evitata folosirea laptopului Allview in spatii cu temperatura mai mare de 250 C sau mai mica de 00 C.

Un alt element cheie il reprezinta numarul de cicluri de incarcare. Trebuie evitate descarcarile repetate ale laptopului, de aceea este recomandata pastrarea in priza a acestuia cat mai mult timp. O alta solutie ar putea fi scoaterea bateriei cand laptopul este alimentat la priza, dar in aceasta situatie exista riscul pierderii datelor in cazul unei pene de curent. Pentru a putea evita degradarea accentuata a acumulatorului, trebuie formatata bateria adica descarcata de tot si apoi reincarcata 100%.

Acest tip de incarcare este bine sa fie efectuata cand este achizitionat un laptop sau un acumulator nou. De asemenea, trebuie evitata incarcarea prin aceasta metoda foarte des. Un alt punct cheie pentru protejarea bateriei il reprezinta incarcatorul laptopului.  Este stiut faptul ca tensiunea de incarcare influenteaza in mod decisiv durata de utilizare a bateriei laptopului.

Daca utilizezi un incarcator universal cu o intensitate mai mare decat cea recomandata de producator, procesul de degradare al bateriei se va accelera. La fel si in cazul tensiunii prea mici, durata de utilizare a bateriei va scadea datorita incarcarilor repetate sub valoarea optima.

In situatia in care laptopul nu este utilizat o perioada mai indelungata, bateria trebuie mentinuta la 40% din capacitate, intr-un spatiu uscat ferit de soare, cu temperatura intre 00 C si 250 C.

libris.ro

Acumulatorul este deci o piesa de foarte mare importanta, pentru ca doar prin acumulator poate functiona laptopul sau oricare alt gadget, deci utilizatorii trebuie sa aiba grija de aceasta piesa pentru a putea nu-l deteriora, in scopul functionarii in cei mai buni parametrii si pentru a-i prelungi durata de viata.

Share Button

Leave a Comment