Cat timp rezista alimentele in frigidere?

Cat timp rezista alimentele in frigidere?

libris.ro

Cat timp rezista alimentele in frigidere?

Este greu sa iti dai seama, ca si necunoscator, daca frigiderul tau are un randament bun sau daca este prea slab pentru ce ai nevoie. Insa un lucru e sigur. Alimentele au anumite perioade in care ar trebui sa stea in frigider fara probleme. Asa ca daca observati probleme intr-un timp mai scurt de stat la frigider, va fi nevoie sa va cautati altul.

Iar frigidere in Craiova sunt, har Domnului, foarte multe. Dar ieftine si de calitate gasiti in special la Selgros. Asa ca iata cum puteti sa va verificati eficienta frigiderului.

divisima.com

Merele trebuie sa stea perfect in frigider intre 4 si 6 saptamani. Citricele trebuie sa reziste intre 1 si 3 saptamani, fructele de padure intre 7 si 10 zile. Asta respectand si instructiunile de a nu pastra carnea langa legume sau legumele langa mancarea gatita.

Iar pentru lamai, vinete si ardei, cel mai bine este sa se pastreze in pungi de hartie, chiar daca sunt in frigider. Iar pentru cei care isi doresc o aroma mai buna la rosii, atunci tineti minte sa nu le pastrati in frigider, pentru ca si-o pierd.

Ouale rezista intre 3 si 5 saptamani, laptele 1 saptamana, untul intre 1 si 3 luni, iar iaurtul intre 1 si 2 saptamani. Acestea sunt asa-numitele alimente pentru micul dejun. De asemenea, trebuie sa stiti ca branza, untul si iaurtul se pot pastra pe usa frigiderului pentru ca nu au nevoie de temperaturi foarte joase.

Insa ouale au nevoie de temperaturi mai mici. Acestea isi gasesc loc in partea de jos a frigiderului, si este foarte bine sa fie pastrate in cutia de carton.

Carnea proaspata este, poate, cea mai sensibila dintre toate. Si ea trebuie depozitata pe raftul de jos din frigider. Carnea proaspata de pui si curcan se poate pastra cel mult doua zile, pe cand cea de porc, vita si miel se pot pastra pana la 5 zile. In congelator lucrurile stau cu totul altfel.

Oricum, atunci cand vedeti ca frigiderul nu face fata si nu pastreaza mancarea si alimentele suficient timp, atunci ganditi-va serios sa cumparati altul.

Selgros Craiova
Produse alimentare si nealimentare
Sat Preajba, com. Malu Mare,
str. Henry Ford, nr. 12, jud. Dolj
Craiova, , RO
Tel: 0251 305 000
Fax 0251 305 199

Share Button

Leave a Comment