Cat de mult au evoluat telefoanele mobile?

Cat de mult au evoluat telefoanele mobile?

Cat de mult au evoluat telefoanele mobile?

Astazi ne bucuram de functiile moderne ale telefoanelor mobile, care ne sunt de un real sprijin, atat pentru a comunica cu persoanele dragi, cat si din punct de vedere profesional. Evolutia telefoanelor mobile este deosebit de interesanta, iar drumul parcurs in dezvoltarea tehnologiei acestora este unul bogat in realizari.

Se poate spune ca s-a atins o inalta performanta prin aparitia telefoanelor inteligente, iar existenta unor accesorii online gsm ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si cumpara de pe internet diferite accesorii extrem de utile. O platforma online ce ofera posibilitatea de a cumpara astfel de accesorii este Accesoriigsm.ro.

divisima.com

Tehnologia moderna ofera astazi multiple beneficii, care se regasesc si in utilizarea telefoniei mobile. Cu toate acestea, uneori ne intrebam cum aratau primele telefoanele mobile si care erau functiile de care acestea dispuneau.

Asadar, la data de 20 februarie 1942 telefonul a devenit portabil, moment in care Donald M. Mitchel solicita un brevet pentru telefonul sau mobil. Dispozitivul conceput la aceasta data cantarea 2.5 kilograme, iar dupa 35 de ani au inceput sa fie utilizate de un numar mare de oameni.

Inainte de aceasta, in anul 1910, omul de afaceri suedez Lars Magnus Ericsson reusea sa se conecteze la reteaua de telefonie nationala din propria sa masina, atunci cand se deplasa prin tara. In anul 1956 Ericsson lanseaza pe piata in Suedia primul telefon mobil complet automat, care cantarea 40 de kilograme.

De asemenea, inventatorul telefonului mobil este considerat Martin Cooper, care era manager de sistem al companiei Motorola. Un moment important in evolutia telefoanelor mobile a fost cel in care s-a efectuat primul apel telefonic de pe un telefon mobil, realizat la data de 3 aprilie 1973, de catre Cooper. Acesta este apreciat pentru utilizarea telefoniei mobile si in afara automobilului.

In anul 1983 este aprobat primul telefon mobil pe piata americana, in anii ’80 fiind cunoscuta o importanta dezvoltare a telefoniei mobile. Asadar, in anul 1987 numarul de abonati americani atinge un milion, iar in anii ’90 este lansata a doua generatie a telefoniei mobile, care utilizeaza sistemele GSM.  A doua generatie de telefoane dispune de o dimensiune mult mai mica, cu o greutate cuprinsa intre 100 si 200 de grame, dar si noi servicii, precum mesajul SMS sau internet prin i-mode, care apare in Japonia in anul 1999.

In anul 2001 este introdusa a treia generatie de telefoane mobile, evolutia telefoniei mobile aflandu-se in continua dezvoltare.  Ca atare astazi se pot realiza poze cu ajutorul telefoanelor mobile, se poate inregistra video sau audio, se poate utiliza internetul de pe telefon, acestea fiind cateva dintre serviciile oferite astazi de telefonia mobila. Bineinteles, utilizatorii isi pot achizitiona diferite accesorii gsm online, mentine sa sporeasca eficienta acestor dispozitive.

Spre exemplu, printre aceste accesorii gsm online se afla carcase pentru telefoane, acumulatori, huse de protectie, ecrane de protectie, handsfree, carduri de memorie sau chiar scule necesare pentru a face reparatii atunci cand este cazul. In plus, oamenii apreciaza beneficiile oferite de telefoane inteligente, motiv pentru care numarul utilizatorilor este in continua crestere.

libris.ro

Share Button

Leave a Comment