Cat de dificil este in anul 2018 sa alegi un web hosting de calitate?

Cat de dificil este in anul 2018 sa alegi un web hosting de calitate?

Cat de dificil este in anul 2018 sa alegi un web hosting de calitate?

divisima.com

Se stie faptul ca un site nu poate exista in cazul in care proprietarul sau nu alege un nume de domeniu si un pachet de web hosting, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Numele de domeniu este foarte important, pentru ca el este cel care face site-ul cunoscut. El poarta denumirea site-ului, motiv pentru care trebuie sa fie ales intr-un mod foarte inteligent, si trebuie sa fie compatibil cu continutul de pe site.

Dupa alegerea si inregistrarea numelui de domeniu, trebuie aleasa si extensia, iar aici variantele sunt multe, pentru ca exista diferite tipuri de extensii: .com, .ro, .net, .info, .org, iar exemplele pot continua.

Apoi, pentru ca site-ul sa poata sa fie vizibil in mediul online trebuie ca acesta sa fie gazduit, insa alegerea unui pachet de gazduire web in anul 2018 poate sa reprezinte o problema pentru foarte multi proprietari de site-uri.

De ce? Pentru ca in clipa de fata exista o multime de firme pe piata care vand gazduire web, astfel incat proprietarilor de site-uri le este chiar destul de greu sa aleaga cel mai bun web hosting.

Unii isi aleg web hostingul in functie de nevoi, astfel ca pentru un simplu site de prezentare care nu are trafic mare, ideal este un pachet de gazduire dedicata. Pentru un site mai mare insa, un server VPS sau un pachet de gazduire dedicata poate sa reprezinte cea mai buna alegere.

Apoi, de precizat este ca multi sunt cei care isi aleg pachetul de web hosting in functie de pret, insa un click pentru preturi aici poate sa reprezinte solutia. De ce? Pentru ca doritorii vor putea sa afle toate detaliile despre preturile pachetelor de web hosting.

De precizat este faptul ca gazduirea shared reprezinta cea mai ieftina optiune, in timp ce gazduirea dedicata este cea mai scumpa optiune. In acest caz, este lesne de inteles ca serverul VPS reprezinta o cale de mijloc atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere tehnic pentru gazduirea web.

Exista proprietari de site-uri care atunci cand au de gand sa isi aleaga un pachet de gazduire web tin cont si de alte servicii precum suportul tehnic de exemplu. Acest aspect este unul cat se poate de important pentru ca nu se stie niciodata cand poate aparea o problema de ordin tehnic.

In acest caz, daca pachetul de web hosting contine si servicii de asistenta 24 din 24, 7 zile din 7, cu siguranta avaria intalnita va fi rezolvata in cel mai scurt timp posibil.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre criteriile de care tin cont toti cei care isi doresc un pachet de gazduire web. Important de precizat este si faptul ca in clipa de fata exista multe firme care vand web hosting, asa ca este destul de dificil pentru un proprietar de site sa faca alegerea cea mai buna. Cei care vor tine insa cont de aceste detalii, cu siguranta vor alege corect.

Share Button

Leave a Comment