Cat costa inlocuirea unui parbriz?

Cat costa inlocuirea unui parbriz?

Cat costa inlocuirea unui parbriz?

In situatia in care autoturismul tau personal are parbrizul fisurat sau chiar crapat, cu siguranta te gandesti sa il inlocuiesti, asa ca in mod evident te intrebi cat costa un parbriz.

Ei bine, trebuie sa stii ca pentru aceasta intrebare vei putea primi foarte multe raspunsuri, iar in cele ce urmeaza vom vedea care sunt factorii care influenteaza pretul unui parbriz.

In primul rand, atunci cand cauti parbrize Bucuresti trebuie sa stii ca pretul acestora depinde foarte mult de la un producator auto la altul. De exemplu, un parbriz pentru un model de la Audi cu siguranta va costa mult mai multi bani decat un parbriz pentru o Dacia Logan, sau decat un parbriz pentru un Fiat Punto.

libris.ro

Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care Audi este un brand de lux pe piata de automobile, pe cand Dacia si Fiat isi cumpara cei care stau mai prost din punct de vedere financiar.

Apoi trebuie sa precizam faptul ca nu conteaza doar brandul ci si modelul masinii, pentru ca si daca discutam despre Audi, trebuie precizat ca exista diferente semnificative de pret intre un parbriz pentru Audi A5 sau Audi A7, si un Audi A3.

Apoi conteaza deasemenea foarte mult si anul de fabricatie al masinii, iar aici trebuie sa precizam faptul ca o masina noua are un parbriz mai scump decat o masina cu 10 ani vechime de exemplu.

Ei bine, discutand acum la modul general, conteaza foarte mult apoi cand vine vorba despre inlocuirea parbrizului si producatorul acestuia. Exista diferite firme pe piata care produc parbrize, unele avand parbrize de cea mai buna calitate si foarte rezistente, iar alte firme au parbrize de calitate indoielnica.

Si acest factor este foarte important in ceea ce priveste pretul unui parbriz auto, Conteaza apoi foarte mult si magazinul de unde este acesta cumparat. Exista magazine si furnizori care au un adaos comercial destul de mare, asa ca in aceste conditii este firesc ca parbrizul sa fie foarte costisitor.

Ei bine, acestea fiind spuse, pretul unui parbriz poate sa fie influentat de foarte multi factori, insa trebuie precizat faptul ca si pretul manoperei pentru inlocuirea parbrizului este diferit de la caz la caz.

Un service auto sau un atelier auto in care se inlocuiesc parbrize, poate avea preturi diferite fata de alt service sau alt atelier, in functie de calitatea serviciilor prestate.

Apoi, conteaza foarte mult si in ceea ce priveste pretul manoperei, numele producatorului si numele modelului masinii. Cu siguranta manopera pentru inlocuirea unui parbriz de la Audi, Mercedes sau BMW costa mai multi bani decat inlocuirea unui parbriz pentru Dacia Logan.

Acestea fiind spuse, atunci cand ai parbrizul crapat sau pur si simplu spart, trebuie sa stii ca pretul pentru inlocuirea acestuia este influentat de foarte multi factori.

In cazul in care consideri ca te descurci, poti si sa iti comanzi acasa parbrizul, si sa il schimbi de unul singur, iar in acest fel nu vei mai plati manopera la service, iar asa vei economisi niste banuti.

Share Button

Leave a Comment