Care sunt uleiurile esentiale si functioneaza?

Care sunt uleiurile esentiale si functioneaza?

Care sunt uleiurile esentiale si functioneaza?

libris.ro

Uleiurile esentiale sunt adesea folosite in aromoterapia, care este o forma de medicina alternativa. Cu toate acestea, unele dintre mentiunile de sanatate asociate cu acestea sunt controversate. Acest articol explica ce trebuie sa stiti despre uleiurile esentiale si efectele lor asupra sanatatii, si de ce ar fi indicat sa va indreptati atentia spre Biomicin Forte (A15) 15cps FARES, care contine uleiuri esentiale.

Ce sunt uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt compusi extrasi din plante. Uleiul capteaza aroma si aroma plantei, numita si “esenta” acesteia. Compusii aromatici unici dau fiecarui ulei esential esenta sa caracteristica.

Uleiurile esentiale sunt obtinute prin distilare (prin abur si / sau apa ) sau prin metode mecanice, cum ar fi presarea la rece. Odata ce substantele chimice aromatice au fost extrase, ele sunt combinate cu un ulei purtator pentru a crea un produs gata de utilizare.

Modul in care sunt fabricate uleiurile este important, deoarece uleiurile esentiale obtinute prin procese chimice nu sunt considerate uleiuri esentiale adevarate.

Cum functioneaza uleiurile esentiale?

Uleiurile esentiale sunt cele mai utilizate in practicarea aromoterapiei. Acestea sunt fie inhalate, fie diluate apoi frecate pe piele. Uleiurile esentiale nu sunt menite a fi inghitite. Produsele chimice din uleiurile esentiale pot interactiona cu corpul dumneavoastra in mai multe moduri. Cand sunt aplicate pe piele, unele substante chimice din plante sunt absorbite.

Se crede ca anumite metode pot imbunatati absorbtia, cum ar fi aplicarea cu caldura sau in diferite zone ale corpului. Cu toate acestea, cercetarile din acest domeniu lipsesc.

nspirarea aromelor din uleiurile esentiale poate stimula zonele sistemului tau limbic, care este o parte a creierului care joaca un rol in emotiile, comportamentele, simtul mirosului si memoria pe termen lung. Interesant este ca sistemul limbic este puternic implicat in formarea amintirilor. Acest lucru poate explica partial motivul pentru care mirosurile familiare pot declansa amintiri sau emotii.

Sistemul limbic joaca, de asemenea, un rol in controlul unor functii fiziologice inconstiente, cum ar fi respiratia, ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Unii oameni sustin ca uleiurile esentiale pot exercita un efect fizic asupra corpului in acest fel.

Tipuri populare

Exista mai mult de 90 de tipuri de uleiuri esentiale, fiecare avand un miros unic si beneficii potentiale pentru sanatate.

Iata o lista de uleiuri esentiale populare si afirmatiile de sanatate asociate cu acestea:

 • Peppermint: Folosit pentru a stimula energia si a ajuta la digestie.
 • Cuisoare: Este mult utilizat in stomatologie datorita eugenolului din compozitia sa, care are efect anestezic
 • Lavanda: Utilizata pentru ameliorarea stresului.
 • Lemn de santal: Folosit pentru a calma nervii si pentru a va ajuta sa va concentrati.
 • Bergamot: Utilizat pentru a reduce stresul si a imbunatati conditiile de piele, cum ar fi eczema.
 • Cimbru: Bogat in carvacrol si timol are efecte antibacteriene cu un spectru larg, antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice.
 • Rose: Folosit pentru a imbunatati starea de spirit si a reduce anxietatea.
 • Musetel: Utilizat pentru imbunatatirea starii de spirit si relaxare.
 • Ylang-Ylang: utilizat pentru a trata durerile de cap, greata si afectiunile pielii.
 • Tea Tree: Folosit pentru combaterea infectiilor si stimularea imunitatii.
 • Jasmine: folosit pentru a ajuta la depresie, nastere si libidou.
 • Lemon: folosit pentru a ajuta digestia, starea de spirit, durerile de cap si multe altele.

Ei bine, si daca tot v-am recomandat Biomicin Forte (A15) 15cps FARES, trebuie precizat ca din lista de uleiuri esentiale amintite anterior, acest produs contine doua uleiuri esentiale, si anume ulei esential de cuisoare si ulei esential de cimbru.

Share Button

Leave a Comment