Care sunt diferitele tipuri de plicuri pentru invitatiile de nunta?

Care sunt diferitele tipuri de plicuri pentru invitatiile de nunta?

divisima.com

Care sunt diferitele tipuri de plicuri pentru invitatiile de nunta?
Alegerea invitatiilor de nunta poate fi un moment destul de dificil, mai ales daca sunteti stramtorati de buget. Pentru asta, invitatiedenunta.ro va vine in ajutor. Invitatiedenunta.ro este una dintre cele mai bune firme distribuitoare de articole pentru nunta. Intrati pe www.invitatiedenunta.ro si vedeti intreaga oferta si, de ce nu, comandati articolele care va sunt pe plac.

Alegerea invitatiilor reprezinta o parte integranta si totodata un proces extrem de important in planificarea unei nunti. Plicurile invitatiilor sunt primele lucruri pe care potentialii oaspeti le vor vedea, asa ca o mireasa este sfatuita sa aleaga plicuri de bun gust, care reflecta culorile sau tema nuntii.

Plicurile invitatiilor de nunta vin in multe forme, dimensiuni si modele. Design-ul cel mai traditional este plicul mare si greu, care contine un plic mai mic inauntrul caruia se afla invitatia. Plicul dublu este o traditie cu o poveste interesanta. Inainte de secolul al XX-lea, aproape toate invitatiile erau livrate manual catre destinatarii lor, iar la inceputul secolului al XVIII-lea, majoritatea celor care trimiteau invitatii gravate erau cei din clasa superioara.

libris.ro

Majordomul destinatarului lua plicul de curierat (probabil murdar), il deschidea si ii dadea doamnei sau domnului casei cel de-al doilea plic. Astfel, s-a nascut o traditie care continua pana astazi.

O mireasa poate merge la un targ de nunti, la o imprimerie sau poate cauta online pentru a alege plicurile pentru invitatiile de nunta. Alegerile sunt aproape nelimitate. Aceasta poate alege plicuri din hartie grea, pergament, hartie-pergament, in forme patrate sau dreptunghiulare.

O forma care devine din ce in ce mai populara pentru plicurile invitatiilor de nunta este forma numita „pochette”. Acesta este un plic sub forma unui patrat, cu file pliante pe fiecare parte, care se pliaza pentru a lua forma plicului. Plicurile pentru invitatiile de nunta sunt disponibile in aproape orice culoare imaginabila, iar o mireasa ar putea fi chiar capabila sa potriveasca culoarea plicurilor cu cea a buchetului, daca isi doreste acest lucru.

Unele plicuri pentru invitatii sunt simple, dar o mireasa ar putea alege unele captusite in folie, disponibile intr-o gama larga de culori. Aceasta poate potrivi alinierea foliei cu culoarea cernelii folosite pe invitatie sau poate alege o culoare complementara pentru hartie.

O versiune foarte formala, traditionala de plicuri pentru invitatii de nunta este acel plic realizat din pergament. Pergamentul are de cele mai multe ori o margine „netaiata”, ceea ce inseamna ca marginea hartiei are un aspect rupt, dandu-i un infatisare artizanala. Pergamentul este considerat una dintre cele mai atractive forme de plicuri pentru invitatiile de nunta.

Eticheta cere ca plicurile pentru invitatiile de nunta sa fie gravate sau realizate manual. Chiar daca plicurile realizate pe calculator sau cu etichete de adrese castiga popularitate, carcotasii continua sa spuna ca cele realizate de mana sunt cele mai bune. Multe dintre plicurile pentru invitatiile de nunta vin la pachet cu invitatiile, totul la un pret special.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de invitatii de nunta, dar si a altor articole de nunta nu ezitati sa accesati http://www.invitatiedenunta.ro/.

Share Button

Leave a Comment