Care sunt cele mai sigure constructii?

Care sunt cele mai sigure constructii?

Care sunt cele mai sigure constructii?

Cand vine vorba despre construirea unei case, fie ca vorbim despre constructii metalice Bucuresti sau despre constructii din beton sau zidarie, cu totii stim ca principala nevoie a fiecarui beneficiar o reprezinta siguranta.

Exploatarea normala a cladirilor si normativele si breviarele de calcul folosite pana acum in constructii ne spun faptul ca o constructie poate fi deosebit de solicitata, drept pentru care ea trebuie sa raspunda unor anumite cerinte, de cele mai multe ori destul de mari.

libris.ro

In incercarea de a vedea care dintre constructii sunt cele mai sigure, am ales sa avem in vedere caracteristicile unor constructii metalice Bucuresti, a unor constructii din beton si a unora din zidarie, pentru a vedea care dintre acestea se comporta cel mai bine atunci cand sunt puse sub sarcina.

Constructiile din beton si zidarie sunt unele dintre cele mai comune tipuri de cladiri. Acestea au inlocuit in mod treptat casele din paianta si au reusit sa ofere in timp beneficiarilor un loc pe care acestia sa il poata numi casa.

Cu toate ca inca sunt constructii foarte utilizate, ele prezinta anumite hibe de-a lungul timpului, probleme care insa pot fi remediate prin folosirea unor materiale de constructii performante si a unor firme de constructii specializate precum www.avangart.org.

Situatiile in care o constructie din beton si zidarie ar avea nevoie de anumite reparatii sunt acelea care se datoreaza uzurii in timp sau greselilor de executie.

Pe langa aceasta, incarcarile si solicitarile venite din parte factorilor de mediu pot avea efecte adverse asupra acestor constructii, si putem numi aici influenta apei provenite din infiltratii sau topirea zapezilor, caldura extrema, radiatiile UV sau vantul. In aceste cazuri este necesar sa se intervina acolo unde acest lucru este necesar, tocmai pentru a preintampina aparitia unor probleme mult mai mari, care in timp pot sa devina cu adevarat iremediabile.

Pe de alta parte insa, constuctiile metalice par a ingloba caracteristicile constructiilor uzuale si mai aduc cu ele si un plus de rezistenta. Acesta provine din influenta pe care otelul o are asupra cladirii ca ansamlu, el fiind de fapt materialul care poate asigura schimbarea in ceea ce priveste rezistenta. Otelul este un material complet din acest punct de vedere, mai ales daca retinem si faptul ca rezistentele acestuia sunt egale.

Desi nu multa lume cunoaste acest lucru, rezistenta la intindere a otelului este egala cu cea la compresiune, ceea ce face ca otelul sa se comporte foarte bine indiferent de natura solicitarilor la care este expus.

Fiecare dintre aceste constructii se comporta diferit si putem spune ca fiecare dintre acestea isi au avantajele si dezavantajele lor. Din fericire acest lucru ne ajuta sa putem alege ceea ce ne trebuie cu adevarat, in functie de ceea ce ne este necesar.

Pentru aceasta insa ar fi necesar sa avem langa noi o firma de constructii care sa ne sfatuiasca acolo unde acest lucru trebuie facut, iar noua sa nu ne ramana de facut altceva decat sa alegem materialele necesare. Constructiile nu reprezinta un domeniu foarte greu. Dificultatea pleaca din nu intelege, iar aceasta comparatie de constructii are tocmai rolul de a edifica pe oricine in aceasta directie.

Share Button

Comments (1)

  • Oana

    nu stiu care sunt cele mai sigure constructii, dar stiu care sunt cele mai sigure usi. cele cu multe incuietori. :)) si eventual cheia sa fie cu cip. gasiti aici o firma de la care am luat o usa pe care nu o poate sparge nimeni. 🙂 . la fel e si cu ferestrele. nu as putea sa locuiesc la parter decat daca as sta la casa. sau sa am grilaje la geam. tin foarte mult la siguranta mea!

Leave a Comment