Care sunt cele mai des folosite tipuri de web hosting?

Care sunt cele mai des folosite tipuri de web hosting?

Care sunt cele mai des folosite tipuri de web hosting?

Pentru a-ti crea un site sau un blog personal, trebuie ca mai intai de toate sa iti alegi un nume de domeniu, iar mai apoi trebuie sa optezi pentru un pachet de web hosting, iar un asemenea pachet il vei putea achizitiona si accesand Gazduireenterprise.ro.

Atunci cand vei accesa site-ul respectiv pentru a alege un pachet de gazduire web, vei putea sa optezi pentru serviciul de gazduire shared, acest lucru insemnand faptul ca vei alege gazduirea web cu resurse partajate.

Acest tip de web hosting este cel mai popular tip de gazduire din toata lumea, si reuseste sa satisfaca nevoile majoritatii clientilor la cele mai mici preturi. Daca vei opta pentru acest tip de gazduire web, va trebui sa imparti toate resursele serverului cu toate celelalte servere care au mai optat pentru acest tip de web hosting, de la agentia respectiva.

libris.ro

De regula, acest tip de gazduire este mai mult decat ideal pentru site-uri, insa pot aparea probleme atunci cand un website consuma mai multe resurse decat cele care i-au fost alocate, iar acest lucru poate sa afecteze in mod negativ toate celelalte site-uri.

Marele avantaj al acestui tip de gazduire web este pretul unui pachet, care este foarte mic, insa trebuie mentionat faptul ca proprietarii site-urilor nu detin controlul in privinta performantei serverului.

Cei care intentioneaza sa isi lanseze un website mai mare, sau cei care isi doresc sa lanseze un magazin online, in mod evident vor fi nevoiti sa isi indrepte atentia spre un alt tip de gazduire web, iar pentru ei cel mai indicat ar fi sa se orienteze spre dedicated hosting, sau spre pachetul de gazduire web cu resurse garantate, dupa cum mai este cunoscut acest pachet de gazduire web.

Dupa cum si denumirea o spune, acest tip de gazduire vine in intampinarea clientilor cu un acces nelimitat la resursele contractate, asa ca proprietarii site-urilor care opteaza pentru acest tip de web hosting, nu vor mai avea de impartit cu nimeni resursele web site-ului.

Acest tip de gazduire web are marele avantaj de a le oferi clientilor atat performanta, cat si control, insa vine si cu o serie de dezavantaje, iar aceste dezavantaje sunt strict legate de partea financiara.

Un pachet de dedicated hosting este mult mai scump decat un pachet de shared hosting, insa marele dezavantaj este acela ca responsabilitatea de a administra serverul ii revine clientului.

Toti clientii care au de gand sa opteze pentru un astfel de pachet de gazduire dedicata, trebuie sa se asigure de faptul ca stiu tot ceea ce presupune gazduirea unui server, sau ca au cunostinte foarte pricepute, care sa le poata administra serverul.

Cei care intentioneaza sa isi lanseze un site, au si posibilitatea de a opta pentru un server virtual privat, insa cu siguranta si acesta este mai scump decat un pachet de gazduire shared.

Asadar, toti cei care intentioneaza sa isi deschida un site sau un blog, ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre un pachet de shared hosting.

Share Button

Leave a Comment