Cand folosim un reductor presiune apa 1 tol?

Cand folosim un reductor presiune apa 1 tol?

Cand folosim un reductor presiune apa 1 tol?

libris.ro

Exista situatii in care presiunea apei cu care sunt alimentate casele noastre ne poate da batai de cap. Desi pare greu de crezut, nu doar o presiune scazuta poate cauza probleme, ci si o presiune prea mare a apei.

Solutia in acest caz este un reductor presiune apa 1 tol, care sa ne ajute la stabilizarea presiunii apei, conform setarilor noastre. Un astfel de produs nu este scump, insa poate fi un real ajutor atunci cand vorbim despre sisteme de alimentari cu apa.

Un reductor presiune apa 1 tol este un dispozitiv care are ca scop eficientizarea resurselor de apa, conducand in acelasi timp utilizarea responsabila a apei.

O presiune foarte mare la nivelul iesirii acesteia spre consum poate cauza de multe ori o uzura incipienta a instalatiilor, din cauza fenomenului de oboseala. Mai precis, ciclurile repetate de fortare si revenire ale instalatiilor, functioneaza similar ca si in cazul inghetului si al dezghetului.

Un reductor presiune apa 1 tol are menirea de a reduce si de a stabiliza presiunea apei, in functie de reglajele proprii. In acest fel tevile nu vor fi suprasolicitate, functionarea acestora nefiind afectata.

Reglajul unui astfel de reductor se poate face la nivelul presiunii de iesire, avand o plaja cuprinsa intre 1 si 10 bari. Presiunea de intrare este de maxim 25 de bari, astfel incat produsul poate sa stabilizeze presiunea de la reteaua publica de alimentare.

De ce este important un astfel de regulator de presiune a apei? Stim cu totii care este principiul de functionare a instalatiilor si a alimentarilor cu apa. Apa este pompata si livrata o data cu actionarea prin deschidere a robinetului, in  vederea utilizarii apei de catre utilizatori.

Ei bine o presiune mare a apei ne poate aduce prejudicii la nivel de functionare a instalatiilor si implicit la nivelul functionarii dispozitivelor atasate, deoarece acestea sunt menite sa functioneze in anumiti parametri, chiar si prin luarea in calcul a unei marje de siguranta.

Putem spune ca acest produs functioneaza ca o supapa care permite apei sa iasa intr-o anumita masura, acest lucru fiind benefic mai ales in cazurile cladirilor inalte, acolo unde presiunea trebuie sa fie suficient de mare cat sa acopere intregul ansamblu.

Fireste ca si reductoarele de presiune sunt destinate folosirii in anumite cazuri, in functie de caracteristicile instalatiilor pentru care le folosim. Criteriile de alegere trebuie analizate foarte bine, pentru a lua o decizie corecta, iar in ipoteza in care informatiile ne sunt neclare, atunci specialistii in domeniu ne pot ajuta in acest sens.

Magazinul www.shop-einstal.ro este locul de unde poti achizitiona aceste produse, si unde vei putea gasi informatii corecte cu privire la acestea. De aceea, o documentare prealabila este mai mult decat indicata, chiar daca avem in minte o anumita schema a proiectului.

divisima.com

Reductorul de presiune este un adevarat ajutor atunci cand vorbim despre presiunea constanta a apei, dar si despre siguranta in utilizare a instalatiilor si tocmai de aceea este important sa beneficiem de acest ajutor.  Eficienta instalatiilor se vede in urma functionarii acestora, drept pentru care beneficiarii, utilizatorii finali sunt cei care acorda nota finala proiectului.

Share Button

Leave a Comment